Gyújtogatás, káosz és erőszak Párizsban Macron nyugdíjreformja miatt - videók

Párizs, 2023. március 11.
A francia kormány tervezett nyugdíjreformja ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása Párizsban 2023. március 11-én. A nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelését előirányzó törvénytervezet ellen hetek óta tiltakoznak sztrájkokkal
Párizs, 2023. március 11. A francia kormány tervezett nyugdíjreformja ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása Párizsban 2023. március 11-én. A nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelését előirányzó törvénytervezet ellen hetek óta tiltakoznak sztrájkokkal és tüntetésekkel a franciák országszerte. MTI/AP/Lewis Joly
Vágólapra másolva!
Folytatódtak a francia nyugdíjreform elleni tüntetések szombaton, a szakszervezeti vezetők felszólították Emmanuel Macront, hogy konzultáljon a franciákkal a tervezett változtatásokról.
Vágólapra másolva!

A francia nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelését előirányzó törvénytervezet ellen hetek óta tiltakoznak sztrájkokkal és tüntetésekkel a franciák országszerte.

A CGT 300 ezer tüntetőre számított Párizsban ezen a szombaton - közölte a szakszervezet az AFP-vel. A rendőrség még nem közölte hogy hányan vettek végül részt a tüntetéseken.

A francia kormány tervezett nyugdíjreformja ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása Párizsban 2023. március 11-én. Forrás: MTI/AP/Lewis Joly

A Le Figaro szerint a rendőrségnek többször is be kellett avatkoznia Párizsban, 26 letartóztatást hajtottak végre délután 17 óráig.

A mai tüntetéseken jóval kevesebben vettek részt, mint a korábbiakon. A következő nagyobb megmozdulás várhatóan jövő hét szerdán lesz.

Nantes-ban a tüntetésen 13 ezer és 25 ezer között volt az emberek létszáma. Többször is feszültség alakult ki, és a rendőrség könnygázt vetett be - számolt be Laurène Trillard, a Le Figaro Nantes újságírója.