A Fox Newsnak nyilatkozott hétvégén az amerikai kongresszus alsóházának republikánus képviselője, James Comer, aki a Biden család kétes ügyeivel foglalkozó bizottságot vezeti - írja a Magyar Nemzet. A portál szerint a férfi a nyilatkozatában elmondta, hogy a legújabb bizonyítékok szerint a helyzet „pont olyan rossz, mint ahogy azt gondolták": a Biden család egyenesen a Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzt.

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint március 10-én, pénteken ismét ülésezett az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa alsóházának Felügyeleti és Elszámolási Bizottsága, ahol a Biden család kínai kapcsolatai voltak terítéken. A bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő a hétvége folyamán ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Fox News műsorában, ahol elmondta, hogy

végre több tanú is hajlandó nyilatkozni számukra, illetve banki nyilvántartásokkal is rendelkeznek.

A műsorvezetőnek Comer leszögezte, olyan dokumentumokhoz jutottak, amelyek bizonyítják, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól. A képviselő hozzátette:

a bizonyítékok alapján a helyzet pont olyan rossz, mint amire számítottak, és olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amellyel egy erős bírósági ügyet lehet elindítani.

A műsorvezető kérésére a republikánus politikus elmondta, hogy a banki nyilvántartásokból kiderül, hogy a Biden család és üzleti szövetségeseik rengeteg átutalást végeztek el, amelyek sokszor egy nap leforgása alatt történtek, ezért nem meglepő, hogy a bank, ahol a számlájukat vezették, figyelmeztetést küldött nekik pénzmosás gyanújáról. Comer ugyanakkor elmondta, szerinte nem pénzmosásról volt szó, hanem

egyszerűen megpróbálták eltüntetni a pénz eredeti forrására utaló nyomokat, amely nem más, mint a Kínai Kommunista Párt.

Joe Biden és fia, Hunter Biden még évekkel ezelőttForrás: Origo