Donald Trump felszólította az ukrajnai háború résztvevőit, hogy haladéktalanul kössenek békét, mert álláspontja szerint még sosem jártunk ilyen közel ahhoz, hogy kitörjön a harmadik világháború. A volt amerikai elnök úgy gondolja, hogy felül kell vizsgálni a NATO céljait és küldetését is.

A Breitbart beszámolója szerint az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke egy csütörtökön közzétett videónyilatkozatában arról beszélt, hogy az ukrajnai háborút haladéktalan békekötéssel le kell zárni, a globalista neokonzervatív intézményrendszert pedig azonnal fel kell számolni.

Minden egyes nappal, amíg ez a helyettesítő harc Ukrajnában folytatódik, globális háborút kockáztatunk. Teljesen egyértelművé kell tennünk, hogy a célunk az ellenségeskedések azonnali és teljes beszüntetése. Minden lövöldözést le kell állítani. Ez a központi kérdés. Késedelem nélkül békére van szükségünkmondta Trump, akinek célja, hogy a 2024-ben újra elinduljon az Egyesült Államok elnöki székéért.

A videóüzenetben Trump Joe Biden elnök elhibázott politikai döntéseiről is szót ejt. Trump szerint még soha nem kerültünk olyan közel a harmadik világháború kitöréséhez, mint most,a demokrata Joe Biden regnálása alatt.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke (Fotó: ALON SKUY / AFP)Forrás: AFP/Alon Skuy

Egy nukleáris fegyveres hatalmak közötti globális konfliktus olyan mértékű halált és pusztulást hozna, amire az emberiség történetében még nem volt példa. Ez lenne a nukleáris Armageddon. Semmi sem fontosabb, mint ennek a rémálomnak az elkerülése. El fogjuk kerülni. De új vezetésre van szükségünk– jelentette ki Trump.

A volt elnök szerint azért van szükség az egész globalista neokonzervatív intézményrendszer lebontására, mert az folyamatosan véget nem érő háborúkba rángatja az Amerikai Egyesült Államokat és úgy tesz, mintha mindezt egy, a szabadságért és a demokráciáért folytatott világméretű harc érdekében tenné. Ennek eredménye azonban nem más, minthogy egy harmadik világbeli országgá és harmadik világbeli diktatúrává silányítja a Amerikát.

A külügyminisztériumot, a védelmi bürokráciát, a hírszerző szolgálatokat és az összes többit teljesen át kell alakítani és újra kell szervezni, hogy kirúgják azokat, akik a mélyállamot mozgatják, és Amerika legyen az első. Amerikát kell az első helyre tennünk– hangsúlyozta a volt elnök.

Trump szerint nem Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt

A volt elnök gondolatmenete szerint nem Oroszország jelenti ma a világ számára a legnagyobb veszélyt, hanem

valószínűleg mindennél jobban mi magunk és néhány szörnyű, az Egyesült Államokat gyűlölő ember, akik minket képviselnek. Nemzeti határaink eltörlése. A saját városaink rendfenntartásának elmulasztása. A jogállamiság belülről történő lerombolása. A nukleáris család és a termékenységi ráta összeomlása, amiről senki sem hiszi el, hogy megtörténik. A marxisták miatt, akik azt akarják, hogy istentelen nemzetté váljunk, amely a faj, a nemek és a környezetvédelem oltárán imádkozik. És a globalista osztály az, amely teljesen függővé tett minket Kínától és más külföldi országoktól, amelyek alapvetően gyűlölnek minket. Ezek a globalisták Amerika minden erejét, vérét és kincsét el akarják pazarolni, szörnyeket és fantomokat kergetve a tengerentúlon – miközben elterelik a figyelmünket arról a pusztításról, amit itthon okoznak. Ezek az erők nagyobb kárt okoznak Amerikának, mint amiről Oroszország és Kína valaha is álmodni mert volna. A beteg és korrupt intézményrendszer kiűzése a következő elnök monumentális feladata. És én vagyok az egyetlen, aki képes erre

— fejtette ki Trump.