Donald Trump: Késedelem nélküli békére van szükségünk

Trump, USA, elnökválasztás
Former US President Donald Trump speaks at the Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, on November 15, 2022. - Donald Trump pulled the trigger on a third White House run on November 15, setting the stage for a bruising Republican nomination battle after a poor midterm election showing by his hand-picked candidates weakened his grip on the party. Trump filed his official candidacy papers with the US election authority moments before he was due to publicly announce his candidacy. (Photo by ALON SKUY / AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump felszólította az ukrajnai háború résztvevőit, hogy haladéktalanul kössenek békét, mert álláspontja szerint még sosem jártunk ilyen közel ahhoz, hogy kitörjön a harmadik világháború. A volt amerikai elnök úgy gondolja, hogy felül kell vizsgálni a NATO céljait és küldetését is.
Vágólapra másolva!

A Breitbart beszámolója szerint az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke egy csütörtökön közzétett videónyilatkozatában arról beszélt, hogy

az ukrajnai háborút haladéktalan békekötéssel le kell zárni, a globalista neokonzervatív intézményrendszert pedig azonnal fel kell számolni.

mondta Trump, akinek célja, hogy a 2024-ben újra elinduljon az Egyesült Államok elnöki székéért.

A videóüzenetben Trump Joe Biden elnök elhibázott politikai döntéseiről is szót ejt. Trump szerint

még soha nem kerültünk olyan közel a harmadik világháború kitöréséhez, mint most,

a demokrata Joe Biden regnálása alatt.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke (Fotó: ALON SKUY / AFP) Forrás: AFP/Alon Skuy

– jelentette ki Trump.

A volt elnök szerint azért van szükség az egész globalista neokonzervatív intézményrendszer lebontására, mert az folyamatosan véget nem érő háborúkba rángatja az Amerikai Egyesült Államokat és úgy tesz, mintha mindezt egy, a szabadságért és a demokráciáért folytatott világméretű harc érdekében tenné. Ennek eredménye azonban nem más, minthogy egy harmadik világbeli országgá és harmadik világbeli diktatúrává silányítja a Amerikát.

– hangsúlyozta a volt elnök.

Trump szerint nem Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt

A volt elnök gondolatmenete szerint nem Oroszország jelenti ma a világ számára a legnagyobb veszélyt, hanem

— fejtette ki Trump.