Több síelőt is maga alá temetett a lavina Coloradóban

Vágólapra másolva!
A hétvégén két síelő halt meg a Colorado államot sújtó késő téli lavinákban. A hófergeteg egy méteres magasságban és 150 méter szélességben tarolta le a hegyoldalt - írja az ABCnews.
Vágólapra másolva!

Szombaton és vasárnap is lavinák pusztítottak Colorado államban, melynek következtében két síelő meghalt. Szombaton a coloradói hegyimentők megtalálták a 36 éves Glenwood Springs-i síelő, Joel Shute holttestét, miután őt és két másik társát egy hatalmas lavina sodorta el a Colorado állambeli Marble-tól délnyugatra.

– közölte a központ. Egy síelő és snowboardos, aki Joel Shute mellett volt, életben maradt. Mindkettőjüket kórházba szállították – közölte a Gunnison megyei seriff hivatala. Vasárnap három sportolót sodort magával egy hatalmas lavina az Aspen közelében fekvő Aspen Highlands üdülőhelyen kívüli Maroon bowling területén – közölte a Pitkin megyei seriff hivatala.

A síelők közül kettőnek sikerült túlélnie, azonban egyikük meghalt.

A télen eddig tizenkilenc ember halt meg lavinák miatt az Egyesült Államokban, köztük kilenc Coloradóban. A 2020-2021 telén lezajlott lavinák 37 ember halálát okozták országszerte, ez volt a legtöbb a lavinaközpont adatai szerint 1950-ig visszamenőleg.