Soros György korrupt ügyésze akarja letartóztatni Donald Trumpot

Trump, USA, elnökválasztás
Former US President Donald Trump speaks at the Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, on November 15, 2022. - Donald Trump pulled the trigger on a third White House run on November 15, setting the stage for a bruising Republican nomination battle after a poor midterm election showing by his hand-picked candidates weakened his grip on the party. Trump filed his official candidacy papers with the US election authority moments before he was due to publicly announce his candidacy. (Photo by ALON SKUY / AFP)
Vágólapra másolva!
Manhattan kerületi ügyésze, aki nemrég kijelentette, hogy le akarja tartóztatni Donald Trump volt amerikai elnököt, a kampánya során egymillió dollárt kapott Soros Györgytől - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Alvin Bragget 2021 novemberében választották meg a baloldali milliárdos, Soros György támogatásával, aki 1 millió dollárt adott a Color of Change PAC-nak, amely Bragg megválasztására költötte az összeget. A Color of Change PAC egyébként egy baloldali csoport, amely magát az Egyesült Államok legnagyobb online faji igazságossági szervezetének nevezi - írta a V4NA.

Nemrég a volt amerikai elnök bejelentette, hogy Bragg irodájából származó kiszivárogtatott információkból egyértelműen kiderül, hogy kedden letartóztatják. "Ezúttal egy rendkívül korrupt és politikailag befolyásolható manhattani kerületi ügyész hivatalából kerültek elő olyan adatok, ami alapján bármilyen bűncselekmény bizonyítása nélkül le akarják tartóztatni a Republikánus párt elnökjelöltjét" – állt a Trump hivatala által kiadott közleményben. Az információk szerint azért akarják letartóztatni Trumpot, mert állítólag 130 ezer dollárnyi kampánypénzzel fizette le Stormy Daniels pornósztárt a 2016-os elnökválasztási kampány során.

A Soros-pénzelte kerületi ügyészt egyébként megválasztása óta sok kritika érte, mivel sokan úgy látják, hogy puhány a bűnözőkkel szemben. Átfogó változtatásaival Bragg arra ösztönözte az ügyészeket, hogy ne emeljenek vádat fegyveres rablás esetén, helyette pedig a gyanúsítottakat csak lopással vádolják. A büntetés így legfeljebb egy év börtön lehet egy ilyen bűncselekményt követően.

De olyan eset is történt, amikor Bragg vádalkut ajánlott egy antiszemita támadónak, akit gyűlölet-bűncselekménnyel vádoltak.

Soros György hű embere azt vallja, hogy a börtönbüntetésnek csak az utolsó lehetőségnek kell lennie – annak ellenére, hogy egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el New York utcáin a börtönből idő előtt szabadult visszaeső bűnözők. Ennek fényében nem csoda, hogy a városban az utóbbi időszakban egyre inkább elszabadult a pokol, ma már a rendkívül előkelő Upper East Side lakónegyedben sincsenek biztonságban az emberek.