A felvilágosult Nyugat, élén Washingtonnal, úgy döntött, az emberiséget veszélyes vonalra tereli, folyamatosan halálos fegyverek érkeznek Ukrajnába, amelyek civileket, lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat és óvodákat pusztítanak - minderről az amerikai orosz nagykövet beszélt annak kapcsán, hogy a britek szegényített urániumot tartalmazó fegyvereket küldenének. 

Oroszország amerikai nagykövete szerint a nyugati országok a nukleáris armageddon felé terelik a világot azzal, hogy szegényített uránnal töltött lőszereket szállítanak Kijevnek. Anatolij Antonov kijelentette, a felvilágosult Nyugat, élén Washingtonnal, úgy döntött, az emberiséget veszélyes vonalra tereli, folyamatosan halálos fegyverek érkeznek Ukrajnába, amelyek civileket, lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat és óvodákat pusztítanak írta a Mandiner.A diplomata felhívta a figyelmet arra is, hogy a szegényített uránnal töltött lőszerek használata során radioaktív por csapódik ki, amely rendkívül mérgező és rákot okozhat.

Az urántaralmú lövedékek küldésével tovább eszkalálná a konfliktust a NyugatForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Sean Gallup

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb lépést tenne az Egyesült Királyság a világháború felé: a szigetország atomlövedékeket adna Ukrajnának, legalábbis ezt állítja a brit védelmiminiszter-helyettes. Raymond Hervey Jolliffe brit politikus a Lordok Házának tagjaként ugyanis hétfőn egyenesen arra volt kíváncsi, hogy a brit kormány tervez-e szegényített urániumot tartalmazó fegyvereket küldeni Ukrajnába. Annabell Goldie védelmiminiszter-helyettes hivatalos válaszában azt írta: A Challenger 2 harckocsik egy századának Ukrajnának történő biztosítása mellett lőszert is biztosítunk, beleértve a páncéltörő lövedékeket, amelyek szegényített uránt tartalmaznak. Ezek a lövedékek rendkívül hatékonyan győzik le a modern harckocsikat és a páncélozott járműveket.

Csakhogy az ilyen urántartalmú lövedékek nem csak a harckocsikban és páncélokban tesznek kárt - írja a V4NA. Egyre valószínűbb, hogy összefüggés van a boszniai és a koszovói háború idején használt lövedékek és a helyszíneken szolgált katonák rákos megbetegedései között.

BOSZNIÁBAN TÍZEZER TONNA ILYEN LŐSZERT HASZNÁLTAK FEL, KOSZOVÓBAN CSAKNEM 31 EZER TONNÁT, ÉS EZEKKEL A BOMBÁKKAL ÉS LŐSZEREKKEL TÁMADTÁK A JUGOSZLÁV VÁROSOKAT ÉS FALVAKAT IS, EZREK HALÁLÁT OKOZVA.

Jugoszláv szakértők szerint az ország egész lakossága így a NATO 78 napig tartó légitámadása alatt óhatatlanul is a radioaktív szennyeződés tíz kilométeres hatósugarán belülre kerülhetett, és vonatkozik ez a szomszédos országok – Magyarország, Horvátország, Bosznia, Románia, Bulgária, Macedónia és Albánia – határvidékeire is, és ezek a lakosok most az onkológiai osztályok potenciális betegei.