Zelenszkij már az ukrán embereket hibáztatja

Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétvégi beszédében váratlanul az ukrán állampolgárokat kritizálta. Az ukrán elnök szerint nem korrekt, hogy a hátországban élő emberek számára véget ért a háború.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajinszka Pravda Volodimir Zelenszkij vasárnap esti beszédéről tudósított, melyben az ukrán elnök arról beszélt, hogy

azoknak is ki kell venniük a részüket a harcból, akik nem a front közvetlen közelében élnek.

Szerinte helytelen és nem korrekt, ha a katonák, visszaérkezve a hátországba, szembesülnek azzal, hogy az ott élő emberek számára véget ért a háború - írja a Mandiner.

Volodimir Zelenszkij Forrás: Ukrán Elnöki Iroda

Zelenszkij arra is felszólította a hátországban élőket, hogy támogassák a fronton csatázókat amiben csak tudják, és kapcsolódjanak be a területvédelmi önkéntesek munkájába.

Hangsúlyozta: nagyon fontos a hátországban végzett információs munka, vagyis hogy a külvilág elé tárják az orosz támadás, agresszió következményeit.

Elmondta: „A világnak ugyanolyan intenzíven kell értesülnie az agresszióról, mint egy éve. Hallaniuk kell arról, hogy a háborút már idén megnyerhetjük, és arról, hogy a területeink felszabadítása az orosz gonoszság alól a civilizált világ közös feladata."