Kisiklott egy vonat Észak-Dakotában - videó

A dél-dakotai vonatszerelvény 70 kocsija közül 31 kisiklott.
Vágólapra másolva!
Egy Canadian Pacific vonat vasárnap este kisiklott Észak-Dakota vidéki részén, és veszélyes anyagok szivárogtak ki belőle.  A helyi hatóságok és a vasút szerint azonban a közbiztonságot nem fenyegeti veszély - írja a Huffington Post.
Vágólapra másolva!

Nem voltak sérültek és nem keletkezett tűz a kisiklással következtében, amely egy vidéki területen történt Wyndmere mellett, egy több száz lakosú városban.

Andy Cummings, a Canadian Pacific szóvivője elmondta, hogy a vonat 70 kocsija közül 31 vasárnap éjjel 11 körül hagyta el a síneket, és néhány kocsiból folyékony aszfalt szivárgott ki.

A vasút veszélyes anyagokkal foglalkozó szakemberei a helyi elsősegélynyújtókkal együttműködve dolgoznak a szivárgás eltakarításán.

A környéken több utat lezártak.

Nem volt azonnal világos, hogy mi okozta a kisiklást, vagy hogy pontosan mennyi folyékony aszfalt ömlött ki.

A vasútbiztonság országos szinten a figyelem középpontjába került azóta, hogy a múlt hónapban az Ohio állambeli East Palestine közelében kisiklott egy Norfolk Southern vonat.

A pennsylvaniai határ közelében fekvő, mintegy 5000 lakosú város nagyjából felét evakuálni kellett, a mérgező vegyi anyagok szivárgása miatt.

A hatóságok és a kongresszus tagjai reformokat javasoltak, amelyeket a vasúttársaságoktól várnak a jövőbeli kisiklások megelőzése érdekében.