Üzent a gyilkosság előtt a transznemű ámokfutó

Nashville, 2023. március 28.
A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről, aki fegyverrel hatolt be a Covenant keresztény magániskolába 2023. március 27-én. A 28 éves nő, aki az iskola
Nashville, 2023. március 28. A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről, aki fegyverrel hatolt be a Covenant keresztény magániskolába 2023. március 27-én. A 28 éves nő, aki az iskola korábbi diákja volt, megölt három tanulót és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. MTI/AP/Metropolitan Nashville Police Department
Vágólapra másolva!
Amint arról az Origo is beszámolt, újabb iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, az ámokfutó három diákot és három iskolai dolgozót ölt meg a Covenant keresztény magániskolában Nashville-ben. Kiderült, hogy a gyilkos üzenetet küldött egyik ismerősének az ámokfutás előtt - írta a BBC. 
Vágólapra másolva!

Pillanatokkal a gyilkosságok előtt a nashville-i lövöldöző egy volt osztálytársának küldött üzeneteket - írta a BBC.

Audrey Hale az Instagramon azt írta Averianna Pattonnak, hogy

később látni fogja a hírekben és valami tragikus dolog fog történni.

Patton azonnal hívta a rendőrséget, de már késő volt, Audrey Hale megtámadta a Covenant iskolát, és lelőtt három kilencéves diákot és három alkalmazottat - írta a portál.

Audrey Elizabeth Hale Forrás: MTI/AP/Metropolitan Nashville Police Department/Nashville-I Rendőrség

A rendőrség még aznap délután elment hozzá, hogy átnézze Hale üzeneteit. Az ámokfutóról Patton azt mondta, távolságtartó volt, azt is tudta róla, hogy mentálisan beteg, de azt nem gondolta volna, hogy ilyen szörnyűségre képes.

Hogy Hale miért ölt, annak háttere egyelőre nem ismert.