Tavaly októberben a Las Vegas-i hatóságok a kiapadó félben lévő Mead-tó partján emberi maradványokat találtak. Most kiderült, hogy a halott egy észak-las vegasi férfi volt, aki 1974 áprilisában fulladt vízbe - írja az AP News.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt a Mead-tóból a tó drámai apadása következtében több emberi maradvány került elő. Köztük elsőként az 1980-as években egy fejbe lőtt férfié, akit a vízben egy hordóba rejtve találtak.

A szakértők akkor azt mondták, hogy ez az első eset, melyet még követni fog több is. Egy héttel később fürdőzők találtak rá újabb emberi maradványokra a tóparton. Ezt követte egy harmadik és egy negyedik hulla előkerülése, majd az ötödik, amelyet szintén az elsőhöz hasonlóan egy mafffia süllyeszthetett el.

Tavaly októberben pedig egy hatodik holttest maradványai kerültek elő.

A 39 éves Donald P. Smith 1974-ben tűnt el a Mead-tónál.

A halott beazonosítása DNS alapján történt, halálát balesetnek nyilvánították.

A rendőrség elmondása szerint nem rendelkeznek információkkal Smith nevű férfi eltűnésével vagy vízbefulladásával, ugyanis ezekről nem érkezett bejelentés a rendőrséghez.

A rendőrség szerint Smith maradványainak előkerülése volt az utolsó eset a tavaly talált többi emberi maradványok sorában.