14 ember meghalt egy buszbalesetben Kenyában

Naivasha, 2023. március 31.
Helybeliek nézik, amint elszállítanak egy összeroncsolódott autóbuszt a kenyai főváros, Nairobi közelében levő Naivasha térségében 2023. március 30-án. Az egyetemistákat szállító busz frontálisan ütközött egy gépkocsival, és ár
Naivasha, 2023. március 31. Helybeliek nézik, amint elszállítanak egy összeroncsolódott autóbuszt a kenyai főváros, Nairobi közelében levő Naivasha térségében 2023. március 30-án. Az egyetemistákat szállító busz frontálisan ütközött egy gépkocsival, és árokba fordult a Nairobiból a 160 kilométerre, észak-északnyugatra fekvő Nakuruba tartó útján. A szerencsétlenségben legkevesebb tizennégyen életüket vesztették. A buszon harminc utas tartózkodott, a halottak száma emelkedhet. MTI/AP/Stringer
Vágólapra másolva!
A kenyai Naivashában csütörtökön tragikus közúti baleset történt. Legalább 14 ember meghalt, köztük diákok és tanárok - írja a az aa.com.
Vágólapra másolva!

A baleset során az autópályán a Pwani Egyetem 50 férőhelyes busza összeütközött egy kisbusszal.

Az egyetemi buszban 30 utas volt, és egy sporteseményre tartott - közölte a rendőrség.

A rendőrfőnök szerint a balesetet egy fékhiba okozota.

A baleset túlélőit a naivashai kórházba szállították, néhányan kritikus állapotban vannak, és a halálos áldozatok száma emelkedhet - mondta a rendőrfőnök.

Egy kisbusz frontálisan ütközött egy egyetemistákat szállító autóbusszal Kenyában Forrás: MTI/AP/-

A busz más járművekkel is összeütközött, miután elvesztette az irányítást. Végül egy árokban landolt miután neki ütközött a kisbusznak.

Hasonló baleset történt ugyanezen a területen egy hónappal ezelőtt, amikor egy 50 fős busz balesetben egy ember meghalt, több tucatnyian pedig megsérültek.

A közúti balesetek komoly problémát jelentenek Kenyában.

Kenyában egyetemistákat szállító busz frontálisan ütközött egy kisbusszal és az árokba fordult Forrás: MTI/AP/Stringer

A rosszul karbantartott járművek, a vakmerő vezetés és a nem megfelelő közúti infrastruktúra évente több ezer halálos áldozatot követel.