Bemutatjuk, hogyan rendelhetnek Coca-Colát az oroszok

Coca Cola, cola, illusztráció
MYKOLAIV, UKRAINE - NOVEMBER 28, 2018: Young woman with bottle of Coca-Cola indoors. Refreshing drink
Vágólapra másolva!
Az egyik legöregebb amerikai oligarcha, Soros György lakájai annak ellenére igyekeznek bizonyítani, hogy a szankcióktól szenved Oroszország, hogy tulajdonképpen csak a római pápa nem ismerte el, hogy ez nem jött be. Erről már beszélt Guy Verhofstadt, Josep Borrell is - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Bemutatjuk az egyik legnagyobb orosz online piacteret, és megmutatjuk, hogyan juthatnak hozzá a napi kolához vagy csokinak csúfolt termékekhez. De rendelhetnek IKEA-bútorokat is ezen az online piactéren. Nincs teketória, a kategória neve: IKEA. Jó, hát hiszen így hívják - írja a lap.

A szankciók ellenére elérhetőek a nyugati termékek (illusztráció) Forrás: Shutterstock

Mivel a feladat bonyolult lehet, hiszen az orosz nyelv gondot okozhat, ezért a lap egy videóban is megmutatja, hogy hova kell kattintani. Megjegyzik, hogy a domain nevek esetében a cirill betű nem használható. Maga a domain név egyszerű:

https://market.yandex.ru

Nem kell félni, Putyin nem költözik be a telefonodba, sem a hálószobádba. Vagy ahogy az ostoba amerikaiak gondolják, nem, a Yandex Market nem használja az otthoni WiFi-det, ha a munkahelyeden nyitod meg.

Némi helyismeretre is szükség van a Yandex Market használatához, ezért ebben is segítenek a haladó Nyugatnak: Oroszország fővárosa Moszkva. Ez csak azért fontos, mert ebben a városban lényegében jobb az ellátás, mint egy apró faluban. Leírjuk ide cirill betűkkel is: Москва

Ez azért fontos, mert be kell állítani, hogy ott lakunk/vagyunk, mert így lényegesen több terméket láthatunk. Tulajdonképpen Moszkva termékskálája valójában reprezentálja Oroszországot is.

A videóban is bemutatják, hogy lehet megrendelni a Coca-Colát vagy Pepsit, persze ott vannak az orosz megfelelőik is. Bár többnyire a nemzetközi márkák neveit latin betűkkel használják az oroszok is, a biztonság kedvéért mutatnak pár orosz keresési lehetőséget is: Кока-Кола, Пепси, Икеа.

Tehát, ha megnyitja a https://market.yandex.ru oldalt, akkor az első amire érdemes összpontosítani, hogy helyezzük magunkat kényelembe – és főleg Moszkvába. A mi időpillanatunkban jól szembeötlő IKEA-reklámmal találkoztunk, ezért mindjárt meg is néztük azt - írja a V4NA. Jól látható, hogy a hagyományos IKEA-termékek elérhetőek a Yandex Marketen. Nemcsak a bögre, de a vizespohár és a jellegzetes kék-sárga szatyor is ott van. Aki valaha járt már az IKEA-ban, egészen gyorsan felismeri a termékeket.

Az elektronikai termékek közt nemcsak a Samsung van jelen, hanem a haladó amerikai Apple telefonjai is megtalálhatóak.

Most, hogy erre is rácsodálkoztunk, élvezzük egy kicsit a női és férfi ruházati és kozmetikai termékek széles skáláját. Mielőtt azonban a végére érnénk a férfi termékeknek, egy szembeötlő márkára hadd hívjuk fel a figyelmet, nevezetesen az amerikai Convers márkára. Miután ezt megcsodáltuk, mivel korábban megnéztük, mennyibe kerül a Coca-Cola, ezért aztán a Yandex intelligens módon fel is kínálja, hogy vegyük meg most. És láss csodát, a kétszer Oroszországból kivonuló amerikai termék orosz felirattal a mai napig elérhető, még online kereskedésben is.

És a videó után megmutatnak még egy apró orosz hírt arról, hogy már robotok viszik házhoz a Yandex Marketnél vásárolt termékeket.

Ez egy amerikai videó, mert ott is Yandex robotok szállítanak házhoz...

Ez pedig az a videó, amikre korábban utaltak: