Itt van az oroszok súlyos bejelentése a taktikai atomfegyverekről

rakéta, orosz, atomfegyver, atom meghajtású rakéta
Russia, Moscow - June 24, 2020: Moscow Victory Day Parade. Russian Intercontinental Ballistic Missile RS-24 Yars drives down Krasnaya Presnya street next to the Moscow Zoo.
Vágólapra másolva!
Nemrég Oroszország bejelentette, hogy atomfegyvereket fog telepíteni a szomszédos Fehéroroszországba. A Reuters tudósítása szerint a minszki orosz nagykövet most pontosított a fegyverek telepítésével kapcsolatban. Szavai szerint Moszkva a fehérorosz határ nyugati felébe fogja telepíteni a taktikai atomfegyvereit.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök március 26-án közölte, hogy Oroszország taktikai atomfegyvereket fog állomásoztatni Fehéroroszországban.

Nem örül a Nyugat az orosz döntésnek Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Bayhu19/Shutterstock. No use without permission./Bayhu19

A két szomszéd hivatalosan egy "unióban" van, és évek óta tárgyalásokat folytatnak a további integrációról. Ez a folyamat tavaly nagy léptékkel felgyorsult miután Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök megengedte az oroszoknak, hogy tavaly fehérorosz területet használjon arra, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába.

- mondta Borisz Grizlov, Oroszország fehéroroszországi nagykövete a fehérorosz állami televíziónak.

Gryzlov nem pontosította, hogy a fegyvereket hol fogják elhelyezni, de megerősítette, hogy a Putyin utasításának megfelelően július 1-jéig elkészül egy raktár, amelyet aztán Fehéroroszország nyugati részébe helyeznek át.

Fehéroroszország északon Litvániával és Lettországgal, nyugaton pedig Lengyelországgal határos, amelyek mind részei a NATO keleti szárnyának.

Alekszandr Lukasenko elnök pénteken azt mondta, hogy Fehéroroszország azt is megengedné Oroszországnak, hogy szükség esetén interkontinentális atomrakétákat is telepítsen oda.