Két éve szökésben lévő gyerekgyilkos amerikai párt fogtak el Mexikóban

Vágólapra másolva!
Öt, Washington államból eltűnt gyermeket mentettek meg, miután a hatóságok Mexikóban őrizetbe vették szüleiket - közölték pénteken amerikai tisztviselők. A szüleik, akiket a 34 éves Edgar Salvador Casian-Garcia és barátnője, a 38 éves Araceli Medina néven azonosítottak, csaknem két év menekülés után kerültek fel az amerikai rendőrbírói szolgálat 15 legkeresettebb bűnözőjét tartalmazó listájára.
Vágólapra másolva!

Casian-Garcia és Medina, akiket különféle bűncselekményekkel - köztük szexkereskedelemmel, gyermekbántalmazással - és egy Washington államban elkövetett gyerekgyilkossággal összefüggésben kerestek - 2021-ben állítólag Mexikóba menekültek - , ellenük nemzetközi hajtóvadászatot índítottak - írja a CBS.

A pár a mexikói hatóságok őrizetében marad, amíg várják az USA-ba való kiadatásukat.

Ellenük most gyilkosság és többrendbeli kiskorú ellen elkövetett szexuális visszaélés lesz a vád.

A megmentett öt gyermeket visszaszállították az Egyesült Államokba, védőőrizetbe helyezték őket.

Az amerikai rendőrség szerint Casian-Garcia és Medina négy gyermeküket és egy közös csecsemőt vittek magukkal, amikor 2021-ben Mexikóba menekültek.

Akkoriban eltűnt a 7 éves fiuk, Edgar Jr., bár a pár az országból való elmenekülést megelőzően azt mondta a rendőröknek, hogy a gyermek Kaliforniában tartózkodik rokonoknál,

a hatóságok később emberi maradványokat találtak washingtoni otthonuk közelében, amelyeket később az eltűnt kisfiúként azonosítottak.

A rendőrség akkor 25 ezer dollárt (kb. 8,7 millió forint) ajánlottak fel a pár hollétével kapcsolatos használható információért.