A lengyel sajtó leleplezte Zelenszkij egyik legnagyobb hazugságát: mutatjuk, milyen luxusban él

ZELENSZKIJ, Volodimir; MORAWIECKI, Mateusz
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök koszorúzási ünnepségen vesz részt a varsói Pilsudski téren 2023. április 5-én. Zelenszkij az ukrajnai háború egy évvel ezelőtti kezdete óta először tartózkodik hivatalos látogatáson Lengyelországban. MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka
Vágólapra másolva!
Ukrajnának semmi esélye az oroszok által megszállt területek visszafoglalására – jelentette ki a lengyel szárazföldi erők egykori parancsnoka, a volt védelmi miniszterhelyettes, Waldemar Skrzypczak tábornok. A Rzeczpospolita által közölt interjúban a főtiszt szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök varsói útja arról is szól, hogy támogatókat szerezzen az oroszokkal való tárgyalásokhoz.
Vágólapra másolva!

„Közeleg az idő, amikor a háborút be kell fejezni" – mondta az interjúban Waldemar Skrzypczak tábornok, aki szerint ez „politikailag", azaz tárgyalások útján történhet meg.

Véleménye szerint varsói útja során Volodimir Zelenszkij támogatókat keres az oroszokkal való tárgyalásához.

„Most, hogy közeledik a háború vége, véleményem szerint politikai támogatásra van szüksége" – fogalmazott.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök koszorúzási ünnepségen vesz részt a varsói Pilsudski téren 2023. április 5-én Forrás: MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka

A tábornok arról is beszélt, hogy

az ukránoknak nincs meg a katonai potenciáljuk ahhoz, hogy visszavegyék az oroszok által elfoglalt területeket

– ahogy azt olyan sokszor ígérte már Zelenszkij. Skrzypczak tábornok szerint lassan a Nyugat is belefárad a háborúba, Zelenszkij és Ukrajna „nagy próbatétel előtt áll".

Fényűző vasúti szerelvényen utazik Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij luxuskörülmények között utazott Lengyelországba – írta meg a lengyel sajtó.

A fényűző vasúti szerelvényhez foghatót Lengyelországban sem találni

– fogalmaztak, és számos fotóval illusztrálták. Hangsúlyozták azt is, hogy noha Zelenszkij öltözködése „szerény" – itt nyilván az ukrán elnöktől megszokott látványos alulöltözöttségre utaltak –, a luxust mégsem veti meg.

A szerelvény, amelyen Zelenszkij utazik, külseje alapján nem különbözik egy hétköznapi vasúti járműtől, a belseje azonban meglepően tágas és fényűző. Van benne hálószoba pazar ággyal, mozaikokkal kirakott fürdőszoba és jól felszerelt konyha is. Konferenciaterem és biztonsági szobák is rendelkezésre állnak.

„Egy igazi kerekeken guruló szálloda, konyhával, nagy előcsarnokkal és tágas hálófülkével felszerelve.

A hálófülkében ágy, íróasztal, szekrény, légkondicionáló, fürdőszoba található. Az ágyak száma 5-től 11-ig terjed (a kocsi típusától függően)" – olvasható a szerelvényről az Ukrán Vasutak honlapján.

Szakértők szerint több ilyen szerelvény is útra kel Zelenszkij utazásaival egyidőben, de

azt természetesen nem lehet tudni, hogy az ukrán elnök valójában melyikben múlatja az időt luxuskörülmények között.