Az olaszországi Dolomitokban feltételezhetően medvetámadásban meghalt egy túrázó. A 26 éves Andrea Papi eltűnését a barátnője jelentette, miután nem tért haza, a férfi futni indult a hegyekbe.

A rendőrségi bejelentést követően az olasz hatóságok riasztották a hegyimentőket, akik a férfi szétmarcangolt holttestét csütörtökön kora reggel találták meg a Bolzano melletti Caldesben - írja a DailyMail.

A hatóságok szerint Andrea a Peller-hegy egyik túraútvonalán futott, a környéken több mint 80 medve él és az elmúlt hetekben több támadás is történt arrafelé.

Az olasz hatóságok szerint a férfit valószínűleg egy medve támadta meg, de az ügyben elindított rendőrségi vizsgálat fogja tisztázni, hogy pontosan hogyan és mikor halt meg a fiatal férfi.

Medvetámadás áldozata lett egy 26 éves férfi Olaszországban. A kép illusztráció!Forrás: Origo

A környéken számos figyelmeztető tábla van elhelyezve, amelyek a túrázóknak és futóknak adnak tanácsot,  hogy mit kell tenniük, ha találkoznak egy medvével. 

Többek között, ha egy medve közeledik feléjük, ne fussanak, hanem lassan távolodjanak el tőle illetve feküdjenek arccal lefelé a földre, jelezve, hogy nem jelentenek veszélyt az állatra. 

A térségben gyakoriak a medvetámadások, a múlt hónapban egy 39 éves túrázó alig menekült meg élve, miután megtámadta egy medve.

A hatóságok később azonosították azt a medvét és elrendelték a kilövését, de az állatot azóta sem sikerült megölni. Egyelőre nem tudni, hogy a két esetben emberre támadó medve ugyanaz-e.