Putyin kemény utasítást adott az orosz hadseregnek

politics Horizontal
In this photograph taken on August 15, 2022 Russia's President Vladimir Putin addresses attendees of the Tavrida.ART festival via a video link at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow. (Photo by Pavel Byrkin / Sputnik / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*
Vágólapra másolva!
Meg kell bízni a hadsereget azzal, hogy védje meg Donbaszt a folyamatos tüzérségi és rakétatámadásoktól - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Vágólapra másolva!

Putyin szerint minden katonai alakulat feladata, hogy ne érje el egyetlen tüzérségi lövedék sem Donbasz területét. Az orosz elnök hozzátette, hogy ez részben sikerült, a célba ért lövedékek mennyisége csökkent.

Vlagyimir Putyin megerősíti Donbasz védelmét Forrás: AFP/Pavel Byrkin

Putyin szerint fontos, hogy az orosz hadsereg olyan távolságra szorítsa ki az ukrán csapatokat, ahonnan már nem tudnak végrehajtani tüzérségi támadásokat. Emellett arra is szükség van, hogy a jelenleg felállított légvédelmet megerősítsék.

Az orosz elnök arról is szólt, hogy új utakat és vasúthálózatot is építenek majd a jövőben Donbaszban, aminek több pozitív hozadéka is lesz a régióra nézve, de mindenek előtt megkönnyíti az emberek hétköznapjait.