Lehet, hogy megdőlt a horgász világrekord, amelyet egy magyar pecás tartott eddig. Mostanáig Zsédely Attila harcsarekodja volt a legnagyobb jegyzett akasztás. Olaszországban viszont horogra akadt egy még nagyobb, még félelmetesebb ragadozó - írta meg a Blikk.

A magyar horgász hivatalosan jegyzett világrekord fogása volt egy 134,97 kilogrammos, 245 centiméteres harcsa volt. Zsédely Attila ezzel beírta magát a „horgászemlékezetbe".

A nem sokkal ezelőtt ismertté vált olaszországi fogás viszont még ettől is durvább, ugyanis az ott kihúzott halszörny 281 cm hosszú volt. A mérlegeléstől ebben az esetben eltekintettek, de a hosszát pontosan lemérték.

Április 12-én látott napvilágot ez a rekordgyanús hír a Black Cat Fishing Deutschland Facebook-oldalán. Április elején Olaszországban hajlott meg a szerencsés horgász botja, aki egyébként nem magában, hanem csapatban várta a kapást, jóllehet ekkora fogásra nem számítottak.

Még mindig szóhoz sem tudunk jutni, ráadásul csak pár nap múlva jöttünk rá, hogy valójában mi történt. Több mint 25 éve dolgozom egy ilyen halért, és most valósággá vált!" – írta az egyik horgász, Stefan Seuss.

A hivatalos mérlegelésről a két csapattag lemondott annak érdekében, hogy minél kíméletesebben járjanak el a halszörnnyel. Stefan Seuss és Christian Ritzinger úgy vélik, a harcsa 140 kilogrammnál nehezebb lehetett, de a hosszát pontosan lemérték – írja a Pecaverzum.

A lap azt is kiderítette, hogy a Pó-folyóból került ki a „halacska". Arra nem sikerült választ kapni, hogy a horgászcsapat bejelenti-e a fogást és a harcsa hosszát a Nemzetközi Sporthorgász Szövetséghez (IGFA). Lehet, hogy hivatalosan mégsem ismerik el a rekordot, de a fényképek örök emléket állítanak a legendás uszonyosnak.