Rémisztő képeken egy algériai gorillaarcú hal

Vágólapra másolva!
Vírusszerűen járta körbe a közösségi médiát az a kép, amin egy férfi a kezében tart egy hatalmas, gorillaarcú halat, miután állítólag a karibi Trinidadban kihalászta a vízből. A kifogott példány állítólag bálnákból szokott lakmározni. 
Vágólapra másolva!

Mike Holston, az egzotikus állatok specialistája és a floridai Miamiban található Mario és Maria Tabraue Zoológiai Alapítványának állatkerti gondozója osztott meg egy képet, amin egy férfi egy hatalmas, gorillaarcú halat tart a kezében - írja a DailyStar.

A férfi rövid "leírást" is mellékelt a halfajtáról, ami szerint az általában egy kicsit nagyobb egy méternél, de szerinte a kifogott példány minden bizonnyal "bálnákból lakmározott", mert az átlagnál sokkal nagyobb.

Holston olyan tényeket is kitalált a hallal kapcsolatban, miszerint a szárazföldön és vizen is egyaránt képes lélegezni és élni; egyes példányok akár 13 évesek is lehetnek illetve, de körülmetélés esetén ez akár 48 évre is nőhet, illetve, hogy a párzási idpszakban élénkvörössé válnak.

A férfi ezután arra buzdította az embereket, hogy minél többen osszák meg a képet a "gorillahalról".

Ez annyira jól sikerült, hogy volt olyan kép, amit 4000 alkalommal osztottak meg a twitteren, többen felismerni is vélték a halat, állítva, hogy korábban is belefutottak már a "normál méretű" példányokba.

Az egyik Twitter-felhasználó azt írta: "Ez egy algériai gorillahal. Általában a kisebb folyókban tartózkodik melegebb idő esetén, hogy párosodjon. Ez az első fotó, amit egy ilyen nagyról látok, mivel általában kb. egy méter hosszúak."

Valaki persze kételkedett: "Hogy lehet, hogy ez az egyetlen kép erről a halfajról? Nincs Google kép semmilyen gorillahalról az interneten"

A fotó eredete továbbra sem világos, a képek több közösségi platformon is vírusszerűen terjedtek el.