Horror a hídon: felborult és kigyulladt egy üzemanyagszállító kamion - videó

Óriási füsttel éett az üzemanyag
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, miután egy több ezer liter üzemanyagot szállító teherautó felborult és kigyulladt az Egyesült Államokban egy Connecticut államközi autópálya egyik forgalmas szakaszán.
Vágólapra másolva!

A Connecticuti Állami Rendőrkapitányság szóvivője azt mondta, hogy helyi idő szerint péntek késő délelőtt kaptak bejelentést, hogy egy üzemanyagot szállító kamion balesetet szenvedett a 95-ös államközi úton, a grotoni Gold Star Memorial Bridge-en.

Óriási füsttel éett az üzemanyag Forrás: Connecticut State Police

Ned Lamont kormányzó elmondta, hogy egy autó deffektet kapott és megcsúszott. Ennek rohant neki a kamion, amelynek során

az üzemanyagszállító pótkocsi felborult és lángra lobbant, miközben nagyjából 2200 gallon (8500 liter) üzemanyag ömlött az úttestre.

A hatóságok tájékoztatása szerint a teherautó sofőrje meghalt, ugyanakkor hozzátették, hogy a kocsiban utazók nem szenvedtek életveszélyes sérüléseket - számolt be róla a Fox News.

A híd vízelvezető rendszere megsérült. Azt még vizsgálják a szakemberek, hogy a tűz miatt érte-e szerkezeti sérülés a hidat.