Íjjal vadászott egy fiatal lányra egy ámokfutó egy brisbane-i boltban

Vágólapra másolva!
Börtönbe kerül az a férfi, aki még 2020 szeptemberében íjjal a kezében vadászott egy tinédzser lányra a Brisbane melletti egyik Aldi üzletében. Benjamin Jeremy Bourke bűnösnek vallotta magát a gyilkossági kísérletben, azonban nem tanúsított megbánást. A bíróság ítélete szerint tíz és fél évre kerül a rácsok mögé - írja a The Guardian. 
Vágólapra másolva!

Tíz és fél év börtönt kapott az az ausztrál férfi, aki állatként vadászott egy 15 éves lányra egy brisbane-i Aldiban.

A 28 éves Benjamin Jeremy Bourke bűnösnek vallotta magát a gyilkossági kísérlet vádjában, azonban nem tanúsított megbánást.

Az esetről készült felvételeken jól látható, amint a vásárlók sikítva menekülnek ki az üzletből, miközben a férfi íjjal a kezében üldözi a lányt. A kilőtt nyilak közül az egyik talált és a lány felsőtestébe fúródott.

– mondta Matt Le Grand koronaügyész. A férfit végül sikerült lefogni, akinek akkorra már a kezében kalapács is volt.

Később kiderült, hogy Bourke öngyilkossági tervet dolgozott ki, és az volt a terve, hogy a rendőrök végezzenek vele.

Az erőszakos összecsapás reményében vette üldözőbe a lányt. A cél elérése érdekében Bourke íjjával, öt nyílvesszővel, három kalapáccsal és két késsel felfegyverkezve felvette a maszkját, és elindult, hogy valakit megöljön. Az utcán sétálva nyilat lőtt egy mellette kocogó nőre, de elvétette. Emiatt úgy döntött, hogy a helyi Aldiban keres megfelelő prédát, amit a fiatal lány személyében meg is talált.

A bíróság szerdán megmutatta a jelenlévőknek az esetről készült felvételeket, amely láttán Bourke a kezében tartotta a fejét.

A bíróság szerint Bourke nem tanúsított megbánást. Egy pszichiátriai jelentés szerint a férfi primitív és éretlen személyiség, aki dühös volt a világra, és jogosnak érezte antiszociális viselkedését. Enyhe autizmust és személyiségzavart diagnosztizáltak nála. Bourke-ot tíz és fél év börtönbüntetésre ítélte Tom Sullivan bíró. A büntetés 80 százalékát le kell töltenie, mielőtt feltételesen szabadulhat.