Deutsch Tamás: Újra valósággá vált a XX. századi diktatúrák gyakorlata Európában

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat, a jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani - olvasható abban a levélben, amit Deutsch Tamás küldött az európai parlamenti képviselőknek válaszul az EP baloldali frakcióvezetőinek hétfői, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levélre.
Vágólapra másolva!

Elég abból, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói hosszú évek óta koncepciós eljárásokat kezdeményeznek és folytatnak Magyarország, a magyarok ellen - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP képviselőinek küldött levelében. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja arról tájékoztatott, hogy Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője levelet küldött az európai parlamenti képviselőknek válaszul az EP baloldali frakcióvezetőinek hétfői, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levélre.

emlékeztettek. Deutsch Tamás levelében közölte: az EP baloldali frakcióvezetői egyes Magyarországon tervezett jogszabálymódosításokat ürügyként megemlítve annak a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést.

Deutsch Tamás: Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte:

Ezekben az eljárásokban már jó előre eldöntötték az eljárás alá vontak, a vádlottak bűnösségét kimondó bírósági ítéleteket - emlékeztetett.

"Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat" - fogalmazott. A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani - zárta levelét Deutsch Tamás.