Beismerte a The New York Times, hogy Joe Biden beteg

US President Joe Biden delivers remarks on the August jobs report Horizontal POLITICS HEADSHOT SPEECH EXPRESSION EYES CLOSED HEADSHOT CLOSE UP
US President Joe Biden pauses as he delivers remarks on the August jobs report report in the State Dining Room at the White House in Washington, DC on September 3, 2021. - The United States gained only 235,000 jobs last month, according to government data released, a total far below expectations that may indicate the Delta variant is harming the US economic recovery. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Miközben a választók többsége szerint Joe Biden felelős az Egyesült Államok jelenlegi állapotáért, a The New York Times arról akarja meggyőzni az olvasókat, hogy egy beteg elnökkel is működhet a kormányzat - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A közvélemény-kutatások szerint a Joe Biden újraválasztásával kapcsolatos leggyakoribb aggálya a választóknak, hogy az elnök túl idős, és nem lesz képes még további négy évig ellátni a feladatait.

Joe Biden jól láthatóan szellemileg alkalmatlan a feladatai elvégzésre Forrás: AFP/Jim Watson

Ezekre az aggályokra válaszul a The New York Times kikutatta, hogy az amerikai kormány egészséges elnök nélkül is képes működni, ezzel beismerve, hogy az elnöknek komoly egészségügyi problémái lehetnek.

Hiszen az Egyesült Államok 1944-ben és 1945-ben Franklin Roosevelt gyengélkedése ellenére megnyerte a második világháborút.

A statisztikákból az is kiderült, hogy éves szinten Biden tartotta a legkevesebb sajtótájékoztatót Reagen óta, és kevesebb interjút adott, mint bármely elnök az elmúlt évtizedekben. A lap egyébként ezt követően megpróbálta tompítani a félreérthetetlen utalást a baloldali olvasóinak – kevesebb sikerrel.

Egy közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 39 százaléka nagyon aggódik Joe Biden elnök egészségügyi és mentális állapota miatt.

A válaszadók további 21 százaléka valamennyire, 17 százalékuk pedig kissé aggódik. A felmérésből az is kitűnt, hogy

a magukat pártatlannak valló függetlenek 82 százaléka is aggodalmát fejezte ki az elnök állapotával kapcsolatban.

Az válaszadóknak pedig mindössze 23 százaléka mondta azt, hogy nem aggódik Biden kognitív képességeivel vagy egészségével kapcsolatban.

Arról is megkérdezték a választópolgárokat, hogy kompetensnek tartják-e az elnököt. Az amerikaiak 49 százaléka úgy vélte, hogy nem kompetens, és csak 35 százalékuk gondolta úgy, hogy Joe Biden képes ellátni a feladatát.

Biden, akinek támogatottsága jelenleg 41 százalékon áll, kijelentette, hogy 2024-ben ismét indulni kíván az elnökválasztáson, és egy kampányvideót is közzétett. Annak ellenére, hogy az elnöknek szándékában áll újraindulni a választáson, egyes demokraták aggódnak Biden esélyei miatt, éppen az állapota miatt.

A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok szerint egy általános választási küzdelemben mind Donald Trump volt elnökkel, mind Ron DeSantis kormányzóval szemben vereséget szenvedne.

Egy másik, nemrég megjelent közvélemény-kutatás pedig rávilágít arra, hogy az emberek többsége az elnököt teszi felelőssé az Egyesült Államokban kialakult áldatlan állapotokért. A választók 72 százaléka szerint Biden Amerikájában elszabadult a pokol, a válaszadók 28 százaléka szerint viszont a kormány ellenőrzés alatt tartja a helyzetet.

Azon válaszadók, akik szerint a kormány nem tartja ellenőrzés alatt az országot, 71 százaléka szerint mindezért Biden tehető felelőssé.