Vágólapra másolva!
Egy halott grizzly medve tetemére bukkantak a wyomingi Yellowstone Nemzeti Park közelében.
Vágólapra másolva!

Egy fotós a vette észre a medvét hétfőn kora reggel Cody város közelében.

Az elhullott állatról készült fényképei vírusként terjedtek a Facebookon. A bejegyzéshez több mint 1000 megosztás és több száz koment érkezett, főleg olyan emberektől, akik indulataikat nem visszatartva azt gondolják, hogy a medvét megölték.

Az állat arca ugyanis eltorzult és véres a képeken.

Az amerikai hal- és vadvédelmi szolgálat képviselője megerősítette a hírt, de további információval nem szolgálatak, míg ki nem vizsgálják az esetet - írja a CBS.

A Cowboy State Daily szerint

a medvét egy autó ütötte el, mások szerint lelőtték.

Egy óriási grizzlyről van szó, aminek a súlya eléri az 500 fontot (226 kilogramm). A fotós szerint, ha egy autó ütötte volna el, jelentősen megroncsolódott volna a jármű, és annak nyomai lennének a közeli autópályán.

A Nemzeti Parkok Szolgálata szerint 2018 óta a Yellowstone-i területen élő grizzly medvéket a veszélyeztetett fajokról szóló törvény értelmében védik.

Az állatok száma nőtt a területen, az

1975-ös mindössze 136-ról 2021-re körülbelül 1063-ra emelkedett a számuk, ezért le is kerülhetnek a veszélyeztett fajok listájáról.

A Nemzeti Parkok Szolgálata felhívja a Yellowstone-ba látogatók figyelmét, ha medvével találkoznak, legalább 100 méter távoltságot tartsanak tőlük, ne közelítsék meg őket fényképezés céljából és soha ne etessék őket.