Joe Biden sötét oldala: itt tart most fia, Hunter Biden botránysorozata

Hunter és Joe Biden
Vágólapra másolva!
Elképesztő botrány robbant ki a Fehér Házban, mivel Hunter Biden - ahogy egyre többen fogalmaznak Amerikában: Joe Biden sötét oldala - változtatna az ellene folyó ügyekben a jogi védekezés stratégiáján, és ezzel komoly gondot okozhat az elnök jogi csapatának. Hunter Bidennel szemben jelenleg zajlik az igazságügyi minisztérium vizsgálata adócsalás és illegális lőfegyvervásárlás lehetséges vádjai, a kongresszusi republikánusok nyomozása az üzleti korrupciója miatt, valamint folyamatban van egy gyermektartási bírósági ügye Arkansasban.
Vágólapra másolva!

Komoly botrány robbant ki pénteken a Fehér Házban, mivel Hunter Biden és Joe Biden elnök jogi csapata összecsapott a védelmi stratégián - írta a Fox News. Hunter Biden új ügyvédet fogadott fel egy "harcosabb megközelítés" érdekében anélkül, hogy konzultált volna apja jogi tanácsadóival.

Az igazságügyi minisztérium egy korábbi vezető szóvivője megjegyezte, hogy az ifjabb Biden, aki a jogi döntéseivel önjáróvá válik, és esetleg átlépi azokat a "védőkorlátokat", amelyeket az elnök tanácsadói szerint követnie kellene, "jogos fejfájást okozhat a Fehér Háznak".

A Hunter Biden és a Fehér Ház közötti feszültségek az elnök fiának jogi védelme miatt fokozódtak, mivel Biden fia több fronton is vizsgálatokkal néz szembe. Fut az igazságügyi minisztérium vizsgálata, amely adócsalás és illegális lőfegyvervásárlás lehetséges vádjai miatt folyik ellene, a kongresszusi republikánusok nyomozása az állítólagos üzleti korrupciója miatt, valamint folyamatban van egy gyermektartási bírósági ügye Arkansasban.

Hunter Biden sötét ügyei miatt az elnök is egyre nagyobb gondban van Forrás: Origo

Korábbi ügyekben is vizsgálódnak

Ez az újabb fejlemény is jól jelzi, hogy mekkora problémát okoz, hogy Hunter Bidenről újabb és újabb botrányos dolgok derülnek ki. Ahogy megírtuk, az ügy egy szervizben felejtett laptoppal kezdődött, de mára már az is kiderült, hogy a demokraták irányítása alatt álló szervek mindent elkövettek a botrány eltussolásáért. A Biden család visszás ügyeit vizsgáló testület már jelenleg is széles körű vizsgálatot folytat. Utánajárva, hogy a jelenlegi elnök (akkori alelnök) fia, Hunter Biden az ukrán földgázipari vállalat, a Burisma igazgatótanácsában milyen szerepet töltött be és mindannak volt-e köze édesapja politikai befolyásához.

Ám a szálak és a Biden család üzleti ügyei már Ukrajnán kívül Romániába, Mexikóba, Kazahsztánba, Oroszországba és Kínába is elérnek – hívta fel a figyelmet korábban a New York Post amerikai napilap. A vizsgálatok a családot jelenleg átfogóan vizsgálják, ugyanis pénzügyi nyilvántartási adatok szerint 2015 és 2017 között üzlettársakon keresztül mintegy négymillió dollár „vándorolt" a Biden családhoz egy azóta megszűnt kínai energetikai vállalattól. Joe Biden tagadta, hogy tudott volna a családja üzleti ügyeiről vagy részt vett volna azokban.

A republikánusok már régóta hangoztatják, hogy Joe Biden és családja – különösen fia, Hunter Biden – ügyeit a szövetségi szervek, és különösen az FBI és az igazságügyi minisztérium (DOJ) politikai okoknál fogva „védelmezi", amíg viszont Donald Trump korábbi republikánus elnököt „lázasan üldözték" például az oroszországi állítólagos kapcsolatai és Moszkva választási beavatkozását vizsgálva.

Hunter Biden újabb és újabb botrányokba keveredik Forrás: AFP/Saul Loeb

Börtönbe kerülhet Joe Biden sötét oldala, Hunter Biden

A Biden család körül egyébként szinte naponta robbannak ki gyanús ügyek. Még május 2-án gyermektartási perben hallgatta meg a bíróság Hunter Biden üzletembert, az amerikai elnök fiát. Az eljárásban Hunter Biden anyagi körülményeiről, életmódjáról és pénzügyi bevételeiről szóló dokumentumok is szerepelnek. A bíró a múlt héten kötelező megjelenést írt elő az édesanya és Hunter Biden számára az eljárás minden ülésére. Az Arkansas államban zajló bírósági eljárást eredetileg Hunter Biden házasságon kívül született 4 éves lányának édesanyja, Lunden Roberts kezdeményezte, mert állítása szerint az apa nem fizeti meg a kettejük közötti megállapodásban szereplő gyermektartás összegét.

Változás következett be az anyagi körülményeiben

A jogi ügy 2022 szeptemberében indult újra, amikor Hunter Biden a bírósághoz fordult azzal a kéréssel, hogy csökkentse a 2020-ban megállapított, a gyerek neveléséhez fizetendő havi hozzájárulást. Az elnök fia arra hivatkozott, hogy anyagi körülményeiben változás következett be, és 2020-hoz képest jelentősen csökkent a jövedelme. Lunden Roberts ügyvédei dokumentumokat kértek a Hunter Biden anyagi és jövedelmi viszonyára vonatkozó állítások igazolására. A többi között igényt nyújtottak be Hunter Biden jövedelmi kimutatására, műtárgyeladásaira, valamint egyéb vagyontárgyainak leltárára és adóügyeire vonatkozóan, illetve kínai üzleti kapcsolataiból származó bevételére.

Az eljárás a múlt héten vett új irányt, amikor az édesanya a bíróság beavatkozását kérte, mert állítása szerint Hunter Biden számos bírósági határozatot hagyott figyelmen kívül, és szándékosan visszatart a per szempontjából fontos bizonyítékokat. Az édesanya azt kérte a bíróságtól, hogy rendelje el Hunter Biden őrizetbe vételét addig, amíg nem tesz eleget a korábbi bírósági határozatoknak.

Az Arkansas állambeli megyei kerületi bíróság ezt követően rendelte el a meghallgatást. Hunter Biden ügyvédjei hétfőn a bíróságon azt hangsúlyozták, hogy ügyfele havonta 20 ezer dollárt (mintegy 7 millió forintot) fizet a felperesnek. Valamint azt állították, hogy már 490, ügyfelük anyagi helyzetét bemutató dokumentumot eljuttattak.

A bíró a meghallgatáson május 12-ig adott határidőt Hunter Biden ügyvédjeinek arra, hogy további dokumentumokat adjanak át a másik fél jogi képviselője számára.

Hazudott Joe Biden: banki nyilvántartás bizonyítja, hogy családja pénzt kapott Kínából

Még márciusban írtunk arról, hogy Joe Biden tagadta, hogy bármi köze lenne Kínához; szerinte nem igaz az, hogy családja több mint 1 millió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől. A republikánus vezetésű képviselőházi testület mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök néhai fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Alighanem előremenekülésként értelmezhető, hogy Hunter Biden jogi szóvivője megerősítette, igazából történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt.

Emellett azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

Beismerő vallomás

A Metropol egy korábbi szemléje szerint Joe Biden amerikai elnök fia lényegében beismerő vallomást tett, amikor a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter Biden jogi képviselője felszólította az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériumot (Department of Justice - DOJ), hogy indítson vizsgálatot Donald Trump korábbi tanácsadói ellen. Az amerikai elnök fia azzal zsarolta az egyik korábbi női asszisztensét, hogy visszatartja a fizetését, ha nem küld magáról meztelen felvételeket. A szexuális zsarolás áldozata egy 29 éves nő volt, aki 2018 és 2019 között dolgozott Hunter Biden Owasco nevű ügyvédi irodájában.

A New York Post amerikai napilap beszámolója szerint ezzel a lépéssel Hunter

elismerte, hogy a róla napvilágot látott "drogos szexvideókon és fotókon" tényleg ő szerepel, holott a baloldali sajtó, sőt maga Hunter is azt próbálta éveken keresztül elhitetni a közvéleménnyel, hogy azok ócska hamisítványok, és egy orosz dezinformációs művelet részei.

Az említett számítógépet, amit az amerikai sajtóban gyakran csak "pokoli laptopnak" neveznek, Hunter még 2019 áprilisában adta le javításra egy Delaware állambeli szervizben, azonban az elvégzett munkáért sosem fizetett. A vállalkozási szerződésben foglaltaknak megfelelően a számítógép tulajdonjoga 90 nap várakozás után átszállt az üzlet vezetőjére, John Paul Mac Isaacre. Amikor a férfi 2019 októberében meglátta a laptopon tárolt adatokat, köztük a Biden család korrupciós ügyleteit bizonyító dokumentumokat és leveleket, valamint a Hunterről készült drogos szexvideókat, a biztonság kedvéért készített egy másolatot a gép merevlemezéről, majd riasztotta a Szövetségi Nyomozóirodát (FBI).

Hunter Biden a crack kokain szerelmese, amit jócskán megsínylett a fogsora Forrás: Metropol

Miután az ügynökség emberei 2019 decemberében lefoglalták a gépet, Isaac ismeretlen eredetű halálos fenyegetéseket kapott, ezért a saját másolatát átadta Rudy Giuliani személyes ügyvédjének, Robert Costellónak.

Úgy tudni, a hardvert ő juttatta el 2020 októberében több jobboldali sajtóorgánum, köztük a New York Post és a Daily Mail szerkesztőségének, melyek azóta folyamatosan szivárogtatják a Biden családra nézve kompromittáló tartalmakat az eszközről.

Hunter Biden prostituáltak társaságában Forrás: Daily Mail/dailymail.co.uk

Mint ismert, Hunter laptopjáról legutóbb az derült ki, hogy

az amerikai elnök fia azzal zsarolta az egyik korábbi női asszisztensét, hogy visszatartja a fizetését, ha nem küld magáról meztelen felvételeket. A szexuális zsarolás áldozata egy 29 éves nő volt, aki 2018 és 2019 között dolgozott Hunter Biden Owasco nevű ügyvédi irodájában.

A kiszivárgott beszélgetés tanúsága szerint a FaceTime-on küldött zuhanyzós felvétel után Hunter Biden az Apple Pay alkalmazáson utalt pénzt az asszisztense számára. A laptopról kiszivárgott felvételek azt is bizonyítják, hogy Joe Biden fia később lefotózta, ahogy szexel a nővel.

Vizsgálatok

Az 52 éves Hunter Biden ügyeivel kapcsolatban még 2018-ban kezdődött vizsgálat: adócsalással, pénzmosással, jogosulatlan lőfegyverbirtoklással, illetve azzal is gyanúsítják, hogy külföldi megbízók érdekében törvénytelenül végzett lobbitevékenységet. Mindezt abban az időszakban, amikor édesapja volt az amerikai alelnök, felvetve annak a gyanúját, hogy kormányzati hátszéllel tevékenykedett.