Lövöldözés volt egy Mercedes-gyárban Németországban, két ember meghalt

Mercedes-Benz plant in Sindelfingen Crime, Law and Justice Daimler Mercedes-Benz Benz Gate7 Horizontal CRIME TRAFFIC COMPANY MERCEDES PLANT
14 February 2022, Baden-Wuerttemberg, Sindelfingen: "Mercedes-Benz Sindelfingen" is written on a large sign at the entrance to gate 7 of the Daimler plant. The previous day, Sunday, Feb. 13, 2022, a motorist broke through a barrier there and sped across the Daimler plant grounds at high speed. (to dpa Man speeds across Mercedes factory premises - shot at motorist) Photo: Christoph Schmidt/dpa (Photo by Christoph Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt a németországi Sindelfingenben található Mercedes-gyárban csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Bild azt írja, hogy a lövöldözésben

két ember meghalt.

Mindkét áldozat férfi, 44 évesek voltak. Egyikük a helyszínen meghalt, a másik áldozatot súlyos sebesülésekkel kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A nyomozók feltételezése szerint egyetlen, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért.

A gyárcsarnokot kiürítették és átvizsgálták. A dolgozóknak a rendőrség és a vállalat támogató szakemberei segítenek megküzdeni a történtekkel.

A támadás indítékát vizsgálják. A környékbeli lakosságot nem fenyegette veszély - közölték.

A lövöldözés helyszíne az 56-os sorszámű üzem volt, ahol az S-osztályt gyártják.

A Mercedes-Benzs sindelfingeni gyárának bejárata Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Schmidt

A helyszínt a hatóságok lezárták, a mentők és a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, ahová mentőhelikopter is érkezett.

A rendőrség az elkövetőt elfogta, akinek az indítéka egyelőre ismeretlen.

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxusszedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak.

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.