Újabb két férfit tartóztattak le a mexikói túszdráma miatt

Vágólapra másolva!
Újabb két férfit tartóztattak le a március 3-án történt mexikói emberrablás ügyében - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban az Origo is megírta, elraboltak négy amerikai állampolgárt egy mexikói határvárosban, Matamorosban. A mexikóiak drogcsempésznek nézték a négy amerikait. A fogvatartottakat megkínozták, közülük kettő meghalt, kettőt pedig sikerült a rendőröknek később kimenekíteni.

A négy amerikai Brownsville-ből utazott a mexikói Matamorosba,

amikor Mexikóba értek az autójukra lőttek.

Egy nő, aki állítólag szemtanúja volt a támadásnak, az, hogy látta az amerikaiak kisbuszát egy másik járművel ütközni, mielőtt lövéseket hallott, és látta, hogy fegyveres férfiak közelednek a kisbuszhoz.

A csoport egy olyan területen haladt át, ahol erős a kartellek jelenléte. Korábban az amerikai külügyminisztérium arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy ne utazzanak oda.

Az Öböl-menti drogkartell nem sokkal Matamoros határvárosban történt emberrablás után öt férfit adott át a rendőrségnek,

és az ügyészek szerint a két újonnan letartóztatott gyanúsított is ugyanannak az emberrabló kartellnek a tagjai lehetnek.

A két személyt vasárnap tartóztatták le az északi, határ menti Tamaulipas államban tartott razziák során, és katonai repülőgéppel Mexikóba szállították őket.

A két letartóztatott férfi - Axel Alfredo Cárdenas és Alan Alexis Cárdenas -

rokonságban állnak Osiel Cárdenas Guillennel, a 2003-ban elfogott Öböl-kartell vezetőjével.

Az ügyészek megerősítették, hogy ők ketten Osiel Cardenas unokaöccsének, a 2022-ben letartóztatott José Alfredo Cárdenas Martíneznek a fiai. Azt is elmondták, hogy a pár apjuk letartóztatása után vezető szerepet vállalt a kartellben.

Állítólag ők ketten vezették a Skorpiók és a Ciklonok néven ismert kartell fegyveres bandáit.

A razzia során, amikor elfogták, a rendőrség hat fegyvert és több mint ezer adag "szintetikus kábítószert" talált.