Menczer Tamás fontos részleteket közölt a balesetről

Jókút, 2023. május 15.
Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen meg
Jókút, 2023. május 15. Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/AP/TASR/Michal Svítok
Vágólapra másolva!
Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hétfő délután a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon, összesen 59-en.

Hozzátette: az utaslista az autóbuszban van, így nehezebb összeírni, hogy pontosan hányan és kik utaztak a járművön.

Közölte azt is, a jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

A szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállították illetve szállítják a sérülteket.

Menczer Tamás jelezte, hogy a pozsonyi nagykövetség munkatársai a helyszínen vannak, valamint az összes érintett kórházba megérkeztek vagy már úton vannak. Mint mondta, utasításba adták, hogy minden kórházban kell, hogy legyen egy kollégájuk, aki fordít, ha szükséges, és segíti a sérülteket és a családdal való kapcsolattartást.

Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán. Forrás: MTI/AP/TASR/Michal Svítok

A műsorban elhangzott az is, a két sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje.

A Külgazdasági és külügyminisztérium azt kéri, a hozzátartozók a sérültekről a magyar konzuli szolgálat honlapján lévő call center számán érdeklődjenek.