Zelenszkij ki akarja robbantani a harmadik világháborút

armament weaponry Horizontal
Amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során, délkelet-marokkóban
Vágólapra másolva!
Az ukrán elnök a háborút ki akarja terjeszteni, eszkalálni akarja, ami világháborús veszélyt jelent. Rengeteg négycsillagos nyugati tábornok elmondta, hogy egy atomhatalmat nem lehet legyőzni, Zelenszkij viszont ezt nem érti meg – mondta az Origónak adott interjúban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy kiderült, az ukrán elnök azt tervezte, hogy felrobbantja a Barátság kőolajvezeték Magyarországba irányuló ágát. Nógrádi szerint Zelenszkij gyakorlatilag a tűzzel játszik, és döbbenetes az ukrán propaganda.
Vágólapra másolva!

A Washington Post birtokába került titkosszolgálati dokumentumokból kiderült, hogy Zelenszkij ukrán elnök több olyan dologra tett javaslatot, amelyek rendkívüli mértékben a háború eszkalációjához járultak volna hozzá. Az ukrán kormány azt tervezte, hogy felrobbantja a Barátság kőolajvezeték Magyarországba irányuló ágát, hogy tönkretegyék – ahogy fogalmaztak – "Orbán Viktor miniszterelnök iparát". Hogy látja, kell-e félnie Magyarországnak?

Zelenszkijnek annyit igazán tudnia kellene – még ha egy volt színész is –, hogy Magyarország a NATO tagja, tehát egy ellenünk intézett csapás a NATO egészét érinti. Elvileg.

Tulajdonképpen az ukrán elnök a miniszterelnök-helyettesével beszélt, és mivel lehallgatják őt, így kiszivárgott, mit terveztek, és mindezt a világ egyik legismertebb folyóirata, a Washington Post hozta nyilvánosságra. Az amerikaiak azt mondják, hogy értsük meg, hogy Zelenszkij dühös volt. Leszögezném, hogy egy államfő nem lehet dühös. Truman amerikai elnök annak idején azt mondta, hogy aki nem bírja a meleget, az ne menjen a konyhába.

Mit mondott ezen kívül Zelenszkij? Hogy a megkapott brit rakétákkal mostantól orosz területeket fognak támadni.

Ne felejtsük el, hogy az volt a feltétele a Nyugatnak, amikor odaadták ezeket a fegyvereket az ukránoknak, hogy orosz területet nem támadhatnak vele.

Zelenszkij azt is mondta, szó szerint, hogy a magyarok „ne ácsingózzanak Kárpátaljáról". Ez hazugság, mert a magyar kormány nem ácsingózik Kárpátaljára, nem tett erre még csak utalást sem.

Tehát láthatjuk, hogy elképesztő nyilatkozatot tett az ukrán elnök, döbbenetesen viselkedik, és ehhez képest megkapta múlt vasárnap Európa legnagyobb díját, a Károly-díjat Aachenben. Ezt eddig Európa kiemelkedő vezetői kapták meg...

Emlékszünk rá, mit mondott az egyik ukrán parancsnok nemrégiben? Hogy ha kell, akkor két óra alatt a Balatonnál van a tankjaival. Nos, én másnap elmondtam a televízióban is, hogy gratulálok neki ehhez előre is, mert 400 km-t képtelenség két óra alatt megtenni. Azt is mondtam neki, hogy jöjjön el hozzánk egyedül, fürödjön egy jót a Balatonban, nem kell harckocsi, és utána menjen haza. Elképesztő az ukrán propaganda!

A magyar kormány elérte, hogy mentességet kapjon Magyarország a vezetékes úton szállított kőolajra. Ez az ukrán lépés azért is lenne veszélyes, mert nemcsak hogy szabotálnák egy egész ország iparát, de egy NATO-tagállam elleni merényletről is beszélünk, ahogyan Ön is említette. Az ukránok meg tudnák valósítani ezt a merényletet, ha akarnák, és ha ez bekövetkezne, az hogyan eszkalálná a háborús konfliktust, illetve a merénylet tervének kiszivárgása milyen következményeket hozhat a jövőben?

Ukrajnának támadnia kell a fronton, mert annyi fegyvert, pénzt és lőszert kapott, hogy a Nyugat elvárja, hogy támadjon. Ukrajna az elmúlt napokban kapott két óriási csomagot: egyet a németektől, több mint 2 milliárd euró értékben; egy másikat pedig az amerikaiaktól, 1,2 milliárd dollár értékben. Soha akkora támogatást nem kaptak a csehektől, mint amit múlt vasárnap a cseh vezetés átadott nekik.

Ha az ukránok felrobbantanák ezt a vezetéket, nyilvánvalóan azt mondanák, hogy műszaki hiba volt, és ettől kezdve fel is merülhetne a kérdés jogosan, hogy ki a felelős az Északi Áramlat 1 és 2 robbantásáért? Ezt a kérdést jelenleg sajnos senki sem meri feltenni.

A Barátság kőolajvezeték felrobbantásával akarta megbüntetni a magyar kormányt az ukrán elnök Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az ukránok már tavaly tavasszal azzal fenyegették Magyarországot és a magyar kormányt, hogy "bármi történhet a Barátság vezetékkel", amennyiben Magyarország nem fogad el maradéktalanul minden szankciót Oroszországgal szemben. Számíthatunk-e a jövőben további fenyegetésekre?

Igen, feltétlenül!

Rendszeresen fenyeget minket Zelenszkij. Rendszeresen fenyegetnek minket katonai parancsnokok.

Az ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy ha ők nem állítják meg az oroszokat, akkor azok elmennek a berlini falig. Én másnap erre a televízióban is reagáltam, hogy harminc éve lebontották a berlini falat. Tehát rendszeres fenyegetéseket kapunk, elég, ha megnézzük az ukrán nagykövet asszony budapesti cselekedeteit.

Tehát Magyarország ma hiába nyújt segítséget az ukránoknak, történelmünk folyamán a legnagyobb támogatást adjuk nekik, a menekülteknek létrehozunk egészségügyi és oktatási lehetőségeket, de ez Ukrajnának kevés. Ők fegyvereket akarnak!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Olaf Scholz német kancellár kezet fog a megbeszélésüket követő sajtóértekezleten a berlini kancellárián, 2023. május 14-én. Zelenszkij az ukrajnai háború 2022. februári kezdete óta először tartózkodik hivatalos látogatáson Németországban Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Fontos tudnunk, hogy múlt vasárnap járt Zelenszkij a német kancellárnál, és újra elmondta, hogy

ő igenis repülőgépeket akar, és komoly haditengerészetet is akar, és a háborút ki akarja terjeszteni, eszkalálni akarja, ami világháborús veszélyt jelent. Rengeteg négycsillagos nyugati tábornok elmondta, hogy egy atomhatalmat nem lehet legyőzni, Zelenszkij viszont ezt nem érti meg.

A címlapi kép illusztráció!