Összeütközött két vonat Romániában, a mozdonyvezetők megsérültek

Horizontal ILLUSTRATION CITY RAILWAY DAILY LIFE WORKER TRAIN EMPLOYEE RAILWAY WORKER
A Romanian CFR (Romanian Railway Company) employee signals trains at the Gara de Nord railway station, in Bucharest on March 8, 2010. Romanian railways will cut 10,300 jobs in order to reduce costs and cope with declines in freight and passenger traffic, secretary of state for transport Gheorghe Popa said today. AFP PHOTO/DANIEL MIHAILESCU (Photo by DANIEL MIHAILESCU / AFP)
Vágólapra másolva!
Frontálisan ütközött két mozgásban lévő mozdony Románia déli részén, a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu közötti vasútvonalon szerda hajnalban, mindkét mozdonyvezető megsérült, egyikük alkohol befolyása alatt állt - közölte az Agerpres hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az ütközés egy magán vasúti társaság járművei között történt, a balesetben nem rongálódtak meg a vasúti sínek, csak a két mozdonyban keletkeztek károk. A Giurgiu-Videle vasúti szakaszon felfüggesztették a közlekedést, és négy vonatjáratot töröltek, a sérült mozdonyok elvontatása ugyanis várhatóan több órát vesz igénybe.

Az alkoholszonda az egyik mozdonyvezető leheletében 0,64 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott ki.

A román hírtelevíziók szerint az ittas mozdonyvezető nem vette figyelembe Toporu vasútállomásán a tilos jelzést, és továbbhaladt a vonalon, amelyen egy másik mozdony haladt szembe.

Romániában idén ez már a harmadik súlyos vasúti baleset, miután márciusban 12 utas sérülését okozta az, hogy az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat Teleorman megyében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő tehervonatba, két hétre rá pedig a galaci (Galati) pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a szerelvénynek, amelyikhez csatlakoztatni akarták.

A kép illusztráció!