Angliában a kisiskolásokat arra tanították, hogy vannak, akik vaginával születtek, de fiúnak érzik magukat

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Progress pride flag (new design of rainbow flag) waving in the air with blue clear sky, Celebration of gay pride, The symbol of lesbian, gay, bisexual and transgender, LGBTQ community in Netherlands.
Vágólapra másolva!
A szülők felháborodásuknak adtak hangot miután kiderült, hogy az iskolában már hétéves gyerekeket is gender ideológiával indoktrinálták a pedagógusok a szülők tudta nélkül.
Vágólapra másolva!

A botrány azok után robbant ki, hogy néhány szülő kezébe jutott a gyermekeik jegyzete, amiket az órákon készítettek. Ezekből pedig egyértelműen kiderült, hogy sokak által vitatott nemi identitással kapcsolatos nézeteket tanítanak a kisgyerekeknek. A Norfolk állambéli Derehamban található Swanton Morley VC Általános Iskola tanulóit

az egyik szülő állítása szerint olyan dolgokról tanították, minthogy léteznek olyan személyek, akik vaginával születtek, de fiúnak érzik magukat.

illusztráció Forrás: shutterstock.com

A párkapcsolatokról és a szexuális nevelésről szóló vitatott tananyagot az Educator Solutions a Norfolk megyei tanács egyik részlege bocsátotta az iskola rendelkezésére. Egy felháborodott szülő, akinek két gyermeke jár az iskolába, azt mondta, hogy a tananyagot a családokkal való konzultáció nélkül tanították.

– mondta a szülő.

"Azt mondani a hétéves kislányoknak, hogy születhetnek lánynak, de belül fiúnak érezhetik magukat, és hogy több mint két nem létezik, egyszerűen helytelen. A tananyag ezen aspektusai rendkívül vitatott nézeteken alapulnak, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek az érzelmekre és a hiedelmekre, nem pedig a biológiai valóságra" – jegyezte meg az anyuka.

A Norfolk megyei tanács szóvivője a Telegraphnak elmondta, "az általános iskoláknak lehetőségük van arra, hogy az LMBT-tartalmakkal foglalkozzanak az órákon, ha úgy ítélik meg, hogy ez megfelelő a gyermekek számára. Hogy mit és hogyan tanítanak, arról végső soron az iskola dönt, amelynek feladata, hogy a szülőkkel konzultálva olyan tantervet dolgozzon ki, amely megfelel a jogszabályban előírt iránymutatásoknak és a 2010. évi egyenlőségi törvénynek".

Az általános iskolákban kialakult viták azután váltak hangsúlyossá, hogy egy kórház vezetőjét támadások érték, amiért a kórlapokon csaknem húsz nem közül választhattak a betegek.

A The Sun beszámolója szerint a kérdőívet egy 70-es éveiben járó nőnek adták ki a Durham megyei Darlington Memorial Kórházban.

A nyomtatványon a férfi és a nő mellett 16 egyéb választási lehetőség is szerepelt, többek között az agender, a bigender, a cisgender, a gender expression, a gender fluid, a gender queer és a gender variant. Egy a nevét nem vállaló, kórházban dolgozó személy később elmondta, hogy a kórlapon feltüntetett nemek egy módszer részét képezik, amellyel tiszteletet és alázatot akarnak mutatni a betegek irányába.