Kétéves kislány halt meg, miután a szülei az autóban hagyták

önvezető autó, Voyage, Florida
A Voyage autója
Vágólapra másolva!
Kathreen Adams és Christopher McLean több váddal is szembe kell nézzen, miután a Holmes megyei seriff szerint éjszakára az autóban hagyták alvó lányukat, aki meghalt. A hatóságok végül drogot találtak, a másik gyereket kiemelték a családból.
Vágólapra másolva!

Egy kétéves floridai kislány, aki elaludt az autósülésben, meghalt, miután szülei állítólag szándékosan az autóban hagyták - közölték a hatóságok az NBC News szerint.

A kislány szüleit, a 23 éves Kathreen Adamset és a 32 éves Christopher McLeant letartóztatták, és a gyerek elhanyagolásával, metamfetamin birtoklásával és kábítószer-kiegészítők birtoklásával is megvádolták. További vádak is várhatóak még - mondta John Tate Holmes megyei seriff szerdán sajtótájékoztatón.

Azonnal megkezdték az újraélesztést

Az NBC News arról ír, hogy a rendőrök kedden 15:43-kor érkeztek ki egy házhoz a Florida Panhandle-i Prosperity településen, miután egy hisztérikus állapotban lévő nő hívta a 911-et. Tate seriff elmondta, hogy a segélyhívó operátor nem tudott információt megtudni a nőtől, mert az sikoltozott.

A kiérkező helyettes amikor kiért a házhoz azt látta, hogy a nő a halott gyerekét hordozta.

A helyettes azonnal megkezdte a gyerek újraélesztését, mindaddig amíg a mentőszolgálat megérkezett és átvette a feladatot, de a gyereket nem sokkal később halottnak nyilvánították.

Szándékosan hagyták az autóban

Az anya eleinte azt mondta a helyetteseknek, hogy a lányát az otthonukban találta eszméletlenül.

A seriff szerint a gyermek láza 41 fokos volt, így tudták, hogy valami nincs rendben.

A nyomozás során a hatóságok megtudták, hogy

a gyereket körülbelül 14 órán át hagyták az autóban.

Az anya végül azt mondta a helyetteseknek, hogy éjfél körül jött el a munkahelyéről, és egy rokonához ment a 2 éves gyerekért, valamint a kislány 4 éves testvéréért. Az anya és az apa a gyerekekekkel ezután hazament - mondta a seriff.

"A gyerek elaludt az autósülésben.

Nem ébredtek fel, vagy nem vették észre, hogy a gyerek az autóban van, egészen délután 3:41 körülig - mondta a rendőrfőnök. A seriff szerint az anya saját bevallása szerint szándékosan hagyta a gyermeket az autóban egész éjszaka.

Az apa nem volt együttműködő, és a jogaira hivatkozott, nem kívánt vallomást tenni, vagy beszélni a hatóságokkal - mondta a seriff, aki szerint ellentmondások vannak abban, hogy a pár mikor találta meg a kislányt, és mikor hívták a 911-et. Az anya azt is elmondta, hogy a másik, 4 éves lány kiszállt az autóból, és bement a házba.

"Nincs bizonyítékunk arra, hogy az autóban vagy a házban volt-e a másik kislány. Ezt még mindig próbáljuk kideríteni" - mondta a seriff a 4 éves gyerekkel kapcsolatban.

Kábítószert találtak a hatóságok

"A házaspár otthonában tartott házkutatás során metamfetamint, marihuánát, CBD rágógumit és kábítószer-kiegészítőket találtak" - mondta a seriff az újságíróknak. Az anya azt mondta a hatóságoknak, hogy

ő és a férje marihuánát szívtak, miután bementek a házba.

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne az üggyel kapcsolatban a társadalomnak, a seriff azt mondta:

Hozzátette: Ez történik, ha drogot használsz, elveszíted a valóságérzékedet. Valószínűleg, ha a szülők nem drogoztak volna, akkor ma valószínűleg nem lennénk itt - mondta. A 4 éves gyermeket a Gyermek- és Családügyi Minisztérium felügyelete alá helyezték.