Kiderült, miért zuhant le Szlovákiában a repülő, aminek a magyar pilótája meghalt

Vágólapra másolva!
Megtalálták a Szlovákiában lezuhant kisrepülőt, amivel egy magyar pilóta zuhant le. A pilóta május 18-án adott le vészjelzést és drónokat is bevetettek a keresőcsapatok. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, péntek délután, helikopterek segítségével megtalálták az eltűnt motoros kisrepülőgépet, amelyet május 18.-a este óta kerestek. A gépet egy hivatásos magyar pilóta vezette, aki már több mint 4500 órát repült.

- írta a Bors.

– mondta Igor Janckulík, az Orava Rescue System munkatársa, aki maga is részt vett a keresésben.

Az embereknek pihenésre volt szüksége, ezért haza küldték őket, a rendőrség pedig eközben a Belügyminisztérium századának helikoptereseitől kért segítséget.

"A fák tetejét levágta a propeller, amikor a földre zuhant a repülő. Így bukkantunk rá a repülő roncsra" – árulta el.

"Hét drónunk volt, de a rossz idő és a köd miatt reggel nem tudtuk használni őket, ahogy a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium századának helikoptereit sem" – panaszolta el.

Az időjárás javulása után a gépek felszálltak, és körülbelül fél óra múlva az egyik helikopter személyzete egy kisrepülőt vett észre a fák között.

A baleset oka egyelőre nem ismert. Több szemtanú, aki hallotta a gépet, arról számolt be, hogy furcsa hangot ad ki, és szerintük motorprobléma okozhatta a tragédiát.