Óriási bajban vannak az ukránok

Bahmut, Oroszország, Ukrajna, Wagner, Prigozsin, zsoldos, háború, orosz-ukrán háború, Donyeck
Bahmut, 2023. május 20. Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített kép Prigozsinról, a Wagner orosz magánhadsereg alapítójáról (k) egy orosz zászlóval a kezében és a katonáiról Bahmutban 2023. május 20-án. Prigozsin a nap folyamán bejelentette, hogy teljesen sikerült ellenőrzésük alá vonni a kelet-ukrajnai várost, de az ukrán hadsereg ezt tagadja. MTI/AP/Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Igor Zovka, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese szerint az ukrán ellentámadás akkor indul el, amikor az ukrán hadsereg megkapja az összes ehhez szükséges fegyvert a nyugati országoktól. Mindezt azzal egyidőben mondta, hogy az elnök tanácsadója már arról beszélt, zajlik az ellentámadás. Láthatóan óriási a káosz az ukránoknál.
Vágólapra másolva!

Az ukrán ellentámadással kapcsolatban nem csak a különböző hírportálokon olvashatóak ellentmondásos információk, úgy tűnik, hogy még az ukrán vezetésen belül sem tudnak egységes álláspontra jutni arról, hogy pontosan mikor indulhatnak el a műveletek. Míg Igor Zovka szerint még várnak a fegyverekre,

Mihail Podoljak, az ukrán elnök hivatal tanácsadója szerint az ellentámadás már napok óta tart.
Podoljak a Rai 1 tévécsatornának adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy az ukrán ellentámadás megindult, a műveletek napok óta tartanak.

Podoljak szerint az ukrán elletámadás már zajlik, mégis az oroszok foglalnak el területeket Forrás: MTI/AP/Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata/-

Ennek ellentmond Zovka, valamint az ukrán hírszerzés főigazgatóságot vezető Kirill Budanov véleménye is, aki szerint a támadás csak a közeljövőben indul.

Budanov kiemelte azt is, hogy az ukrán hadsereg számára jelenleg nem áll rendelkezésére az a mennyiségű fegyver és muníció, amelyek lehetővé tennék egy sikeres katonai művelet kivitelezését.

Zelenszkij május 21-én tett legutóbb nyilatkozatot az ellentámadással kapcsolatban. Ő kijelentette, hogy amikor elkezdődik az akció, azt az oroszok érezni fogják.