Itt van a megdöbbentő orosz fenyegetés

MEDVEGYEV, Dmitrij
Dmitrij Medvegyev, Oroszország miniszterelnöke
Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon posztolt egy szöveget Ukrajna jövőjéről. Egyik opció sem túl biztató az ukránok számára.
Vágólapra másolva!

Az orosz vezető szerint Ukrajna katonailag elveszíti a háborút, majd felbomlik az ukrán állam: ez megtörténhet nagyon gyorsan, vagy egy lassú folyamatként, vázolja. Három forgatókönyvet valószínűsít mindkét esetben:

1. Ukrajna nyugati részét az EU tagállamai fogják irányítani, az ország nagy része pedig senkiföldje lesz Oroszország és az EU közt.

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz kormány sajtószolgálata pool/Dmitrij Asztahov

Létrejönne a senkiföldjén egy ukrán utódállam, amelyik mindent vissza akar majd foglalni, ám a nyugati területekkel nem fognak törődni már:

csatlakoznak az EU-hoz és a NATO-hoz is, majd ismét kitör a háború, amiből világháború is lehet.

2. Ukrajna eltűnik, kormánya száműzetésbe menekül valamelyik európai államban.

Medvegyev szerint a konfliktus ebben az esetben véget érhet, de „az ukrán nácik" tovább áskálódnak majd az EU-tagállamok által megszerzett ukrajnai területekről. Ebben az esetben kevés esélyt lát a harmadik világháborúra.

3. Az első lehetőség ellentéte: az EU-tagállamok megkapják Ukrajna nyugati részét, de az új ukrán kormány az oroszok mellé áll, majd az Orosz Föderációhoz csatlakozik.

A konfliktus ezzel véget ér. Medvegyev a poszt végén hangsúlyozza: más lehetőség nincs szerinte, és ezt mindenki tudja, csak Nyugaton nem akarják beismerni.

Úgy mérlegelt, hogy „ideiglenesen" a második megoldással is beérnék, de hosszú távon csak a harmadik verzió elfogadható Oroszország számára