Elképesztő bejelentés az ukrán ellentámadásról

Ukrajna, Donyeck, katona, lövedék, háború, Oroszország, ágyú
DONETSK OBLAST, UKRAINE - APRIL 22: Ukrainian soldiers of the 24th Separate Assault Battalion "Aidar" battalion load ammunition into a military truck in the direction of Bakhmut, 22 April 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ezt Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára közölte a BBC-vel.
Vágólapra másolva!

Ukrajna készen áll arra, hogy megindítsa régóta várt ellentámadását az orosz erők ellen – mondta az ország egyik legmagasabb rangú biztonsági tisztviselője.

Olekszij Danilov nem nevezett meg dátumot, de azt mondta, hogy a Vlagyimir Putyin megszálló erőitől való terület-visszafoglalásra irányuló támadás

holnap, holnapután vagy egy hét múlva kezdődhet"

- írja a Mandiner.

Holnap vagy holnapután megindulhat a nagy ukrán offenzíva Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Diego Herrera Carcedo

Figyelmeztetett, hogy az ukrán kormánynak nincs joga hibázni a döntésben, mert ez egy történelmi lehetőség, amelyet nem veszíthetnek el.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkáraként Danilov Volodimir Zelenszkij elnök de facto háborús kabinetjének középpontjában áll.

A BBC-nek adott interjúját Zelenszkij elnök telefonüzenete szakította félbe, amelyben találkozóra hívta őt, hogy megvitassák az ellentámadást.