Lecsapoltatott egy víztározót, hogy megtalálja a mobiltelefonját

mobil telefon, víz alatt, tenger
Vágólapra másolva!
Az indiai hatóságok 53 ezer rúpia (223 ezer forint) megfizetésére köteleztek egy élelmiszerellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja elveszett mobiltelefonját - írta szerdán a BBC hírportálja.
Vágólapra másolva!

A Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja

bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie.

Visvasz a médiának azt mondta, hogy miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy némi vizet engedjen le egy közeli csatornába. Hozzátette, a tisztviselő szerint valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott.

A férfi szivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint

mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el személyes érdekből.

A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált.

Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában - különösen a nyári hónapokban - súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek.

Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és 10 ezer rúpia bírsággal is sújtotta.

Címlapi képünk illusztráció!