Veszélyes anyagokat szállító vonat siklott ki Kanadában

Vágólapra másolva!
Kisiklott egy veszélyes anyagokat szállító vonat a minnesotai Lancaster közelében szerda délután.
Vágólapra másolva!

A 24 tehervagonból álló vonat néhány kocsija veszélyes anyagokat szállított.

A jelentések szerint azonban egyik sem szivárgott ki.

Az eset körülbelül 16 kilométerre történt az Egyesült Államok és Kanada határától.

A kisiklás egy nappal azután történt, hogy egy másik tehervonat, amely szintén veszélyes anyagokat szállított, az észak-dakotai Balfour közelében siklott ki.

A vonatbalesetekre egyre fokozottabb figyelmet fordítanak, miután az Egyesült Államokban

a közelmúltban több incidens is történt.

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla Minnesotában Raymond mellett kisiklott egy vonat, amely hatalmas tüzet okozott. A szerelvény kukoricaszirupot és etanolt szállított. A lakosokat evakuálni kellett.

Két nappal előtte egy vasércet szállító vonat siklott ki Kaliforniában. Ezenkívül egy harmadik eset is történt nem sokkal ezt megelőzőn, amikor Észak-Dakotában siklott ki egy vonat, amelyből folyékony aszfalt szivárgott ki a baleset következtében.

Ezek között említhető meg az Ohióban történt vasúti baleset is, amely február elején történt és súlyos környezeti károkat okozott. A vonat 50 kocsija siklott ki, majd kapott lángra az Ohio állambeli East Palestine kisvárosban. A szerelvény mérgező vinil-kloridot szállított, amely a talajba és a környező vizekbe is beszivárgott. A helyiek azóta is rendszeresen számolnak be egészségügyi panaszokról.

Az Egyesült Államokban a balesetet követően komoly vita bontakozott ki a vasútbiztonságot illetően.