Az Alapjogokért Központ szakértői Argentínában beszéltek a magyar kormányzati politika sikereiről

Alapjogokért Központ
orge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója
Vágólapra másolva!
Gulyás Dóra, kommunikációs igazgatónk és Jorge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója az argentínai Bueanos Airesben tartózkodik, és az ' I Foro Panamericano De Jóvenes Poíticos' konferencián képviselik hazánkat - áll az Alapjogokért Központ közleményében.
Vágólapra másolva!

Az agytröszt panelben felszólaló Jorge röviden bemutatta az Alapjogokért Központot, és úgy fogalmazott, "munkánkat a logónkon látható 3 pillérre alapozzuk, melyeket mottónkban így foglalunk össze: Isten, haza, józan ész. Ez az a 3 alapelv, amit az Alapjogokért Központ képvisel."

Jorge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója Forrás: Alapjogokért Központ

Jorge kiemelte: "Amikor mi a Központban 'Alapvető jogokról' beszélünk, igyekszünk visszanyúlni a kifejezés gyökereihez. Vissza akarjuk szerezni az "Alapjogok" eredeti, hagyományos, természetjogi értelmezését."

Ennek jegyében Jorge ismertette a magyar alkotmányos berendezkedés alapjait: "Végre sikerült visszatérni az évezredes, történelmi alkotmányos fejlődési folyamathoz. Hadd idézzem az Alaptörvény Nemzeti Nyilatkozatát:

"Azt hiszem, ezek a sorok foglalják talán a legjobban össze, hogy miről szól a 21. századi Magyarország" - fogalmazott. Büszkék vagyunk arra, hogy családbarát ország vagyunk: a 25 év alatti fiatalok mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól, emellett a 30 év alatti fiatal anyák is mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetésétől, továbbá a 4 vagy több gyermeket nevelő anyák egész életükben mentesek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Mindezek a politikák egy egyedülálló magyar családtámogatási modellt alkotnak, amely lehetővé tette, hogy 2011 és 2021 között az egész Európai Unióban a legnagyobb mértékben növekedjen a termékenységi ráta.