Túléltem, de sokan meghaltak körülöttem - szívszorító beszámoló India egyik legsúlyosabb vonatbalesetéről

transport accident TOPSHOTS Horizontal
Rescue workers and military personnel gather around damaged carriages at the accident site of a three-train collision near Balasore, about 200 km (125 miles) from the state capital Bhubaneswar in the eastern state of Odisha, on June 3, 2023. At least 288 people were killed and more than 850 injured in a horrific three-train collision in India, officials said on June 3, the country's deadliest rail accident in more than 20 years. (Photo by DIBYANGSHU SARKAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo beszámolt, Az India keleti részén fekvő Orisza államban péntek este történt vonatütközésben - az ország eddigi legsúlyosabb ütközésében - két személyvonat és egy tehervonat ütközött össze. A vonatszerencsétlenségben érintett két utas és egy szemtanú interjút adott a BBC News-nak.
Vágólapra másolva!

A tisztviselők szerint a Shalimar-Chennai Coromandel Expressz több kocsija kisiklott Balasore-ban, majd egy álló tehervonatnak ütközött, ezután pedig felborult.

Egy másik arra tartó vonat - a Yesvantpurból Howrahba tartó Howrah Superfast Expressz - pedig a felborult vonatoknak ütközött.

A BBC beszélt két helyi lakossal, akik szemtanúi voltak a balesetnek, valamint a Coromandel Expressz vonat egyik utasával.

- mondta el egy szemtanú, hozzátette:

Mentőalakulatok és katonai személyzet gyülekezik a sérült kocsik körül három vonat ütközésének helyszínén Balasore közelében Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

Egy másik szemtanú elmondta, hogy hangos zajra lettek figyelmesek és kijöttek a házból, hogy megnézzék mi okozta a zajt:

" Amikor a helyszínre értem, láttam, hogy sokan megsérültek, sokan meghaltak. Egy kisgyerek sírt, akinek a szülei valószínűleg meghaltak. Egy idő után a gyerek is meghalt. Sokan kértek itt vizet. Borzalmas volt."

A BBC-nek sikerült egy utassal is beszélnie a történtekről, aki elmondta, hogy a vonaton enyhe rázkódást érzett, amikor kisiklottak, majd egy hatalmas zajt hallott és a vonat felborult. Beszorult a vonatban, a helyiek fél óra múlva mentették ki őt.

- nyilatkozott a férfi.

A mentők egész éjszaka törmelékek és roncsok között kutattak túlélők és halottak után is. A hatóságok elmondása szerint a halottak száma még nőni fog. A keresés folytatódik tovább.