Brüsszel nem nyugszik: egyre több fegyvert követel - videók

Ukrajna, Oroszország, háború, rakéta,
DONETSK, UKRAINE - MAY 09: Artillery rocket units of the mechanized brigade of the Ukrainian Army conduct operation to target trenches of Russian forces through the Donetsk region, where the country's most intense clashes occur, amid Russia and Ukraine war in Donetsk, Ukraine on May 09, 2023. (Photo by Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újabb fegyverszállításokat követel a baloldali többségű Európai Parlament, és ezt a programot hajtaná végre a magyar dollárbaloldal a nyugatról érkező guruló dollárokért cserébe. Teljesen világos, hogy a Gyurcsány vezette baloldal azért képvisel háborúpárti álláspontot, és azért megy szembe a békepárti magyar közvéleménnyel, mert csak így remélhetnek külföldi támogatást. Az elmúlt hetekben több magyarellenes európai parlamenti képviselő is nyíltan kimondta, addig nem érkeznek uniós források Magyarországra, amíg nem lépünk be a háborúba.
Vágólapra másolva!

Több lőszert Ukrajnának – áll az Európai Parlament fizetett hirdetésében. A Facebookon is közzétett reklámban a testület azt írja, „a parlament jóváhagyta az európai lőszer- és rakétagyártás növelésére vonatkozó terveket. Ez elősegítené a lőszerek Ukrajnába szállításának felgyorsítását."

A háborús propagandát tehát brüsszeli pénzből finanszírozzák.

A lőszerszállítás felgyorsításáról szóló törvénytervezetet egyébként a múlt héten fogadták el az európai parlamenti képviselők. A javaslatban az is szerepel, hogy segíteni kell a tagállamokat saját arzenáljaik feltöltésében. Brüsszel célzott intézkedések bevezetésével, többek között 500 millió eurós finanszírozással kívánja növelni az EU termelési kapacitását, hogy kezelje a védelmi felszerelésekből, különösen a tüzérségi lőszerekből, rakétákból és azok alkatrészeiből jelenleg fennálló hiányt.

Az Európai Bizottság folyamatosan nyomon kívánja követni a kapacitást, és átmeneti szabályokat hozna létre annak biztosítására, hogy időben és tartósan rendelkezésre álljanak az Európai Unión belül a védelmi eszközök.

A baloldal továbbra is háborúba sodorná Magyarországot Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2023 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Nyomásgyakorlás

Az Európai Parlamenti kampánnyal összhangban a békepárti magyar kormányra is növekszik a nyomás, hogy lépjen be aktívan az orosz-ukrán háborúba. Ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy a múlt héten az Európai Parlament magyarellenes zöldpárti képviselője, Gwendoline Delbos-Corfield teljesen egyértelműen elmondta, azért vennék el Magyarországtól az uniós elnöki posztot, mert a magyar kormány békepárti álláspontot képvisel.

- mondta Delbos-Corfield az Európai Parlamentben a Magyarország elleni újabb támadások kapcsán. A zöldpárti képviselő tehát egyértelműen kimondta, azért vennék el tőlünk az elnökséget, mert a magyar kormány békepárti álláspontot képvisel.

Politikai zsarolás

Korábban Daniel Freund szélsőséges, zöldpárti, magyarellenes képviselő is megerősítette, hogy Magyarország azért nem kap uniós pénzeket, mert nem fogad be illegális bevándorlókat. A politikus nemrég Twitteren „No money", vagyis nincs pénz kijelentéssel kommentálta a magyar kormány három részből álló jelmondatát: „No migration! No gender! No War" (Nem a migrációra! Nem a genderre! Nem a háborúra!)

Bohár Dániel újságíró azt kérdezte, a képviselő szerint valóban nem jár-e semmilyen EU-s támogatás Magyarországnak, ha nem enged be migránsokat. Freund azt válaszolta,

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának delegációja májusban látogatást tett hazánkban, ahol az uniós forrásokért tett jogi vállalások teljesülését vizsgálták. A látogatás időzítése nem puszta véletlen, ugyanis a hazánknak jogosan járó forrásokért zajló tárgyalásokban egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk. A látogatás egyik fontos, be nem vallott célja, hogy ismételten nyomást gyakoroljanak az Európai Bizottságra, hogy valamilyen módon akadályozza meg a mérföldkövek magyar teljesítésének elfogadását, és így a források megnyílását - fogalmazott Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója.

- ismertette. A szintlépés Magyarország tekintetében abban érhető tetten, hogy ez egy háborús zsarolás.
Magyarországot szeretnék belekényszeríteni, belezsarolni a háborúba - hangsúlyozta. Mint fogalmazott, a háborúval kapcsolatban Magyarország álláspontja kezdetektől fogva világos. A magyar kormány a brüsszeli ellenszéllel szemben megfogalmazta a helyes álláspontot. A magyar álláspontot a kormány minden fórumon egyértelművé tette: fegyvernyugvás, tűzszünet és béke.

Az Európai Parlament célja, hogy Magyarország belépjen a háborúba Forrás: AFP/EPA/Ronald Wittek

Meg akarják változtatni a békepárti magyar álláspontot

Mint arról korábban beszámoltunk, Brüsszel azért nem küldi az uniós forrásokat Magyarországnak, mert továbbra is kitart békepárti álláspontja mellett - többek között erről is beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Országgyűlésben. Dömötör Csaba kifejtette, hogy nem telik el olyan hét az EP-ben, amikor ne foglalkoznának Magyarországgal, miközben az ő döntéseiket követően Európa csak jóval magasabb áron tudja beszerezni az energiát. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy minden támadás mögött az áll, hogy meg akarják változtatni a magyar békepárti álláspontot.

Ebbe a politikai helyzetbe robbant be Karácsony Gergely, baloldali főpolgármester nyilatkozata. Nemrég arról beszélt az M3-as metró felújítása kapcsán, hogy

Arról se feledkezzünk meg, hogy a dollárbaloldal nem támogatta a kormány által benyújtott békepárti nyilatkozatot sem. Ezt Dömötör Csaba foglalta össze az alábbi videóban:

Karácsonyhoz hasonlóan Gyurcsány volt államtitkára, Horn Gábor is azt mondta, hogy Magyarország a NATO és az Európai Unió tagjaként hadban áll Oroszországgal.

A dollárbaloldal régóta próbálja belesodorni Magyarországot a szomszédunkban zajló háborúba, nemrég pedig a korrupt brüsszeli vezetéssel közösen egy Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadtak el.

Karácsony Gergely a guruló dollárokért cserébe képviseli a háborúba lépést Fotó: Szabó Gábor - Origo

Teljesen egyértelmű, hogy Brüsszel az európai uniós forrásokkal kívánja kizsarolni, hogy Magyarország belépjen a háborúba, de szintén céljuk, hogy az a dollárbaloldal kerüljön hatalomra, amely mindenben engedelmeskedik a korrupt brüsszeli vezetésnek.

Az összefonódást jól mutatja, hogy Hadházy Ákos a brüsszeli zsarolóbizottság tagjának, a magyarellenes EP-képviselőnek, Daniel Freundnak ad tippeket, miközben a dollárbaloldal képviselői mindent elkövetnek, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó forrásokat, a tanárok bére pedig ne emelkedjen 800 ezer forintra.

Azzal pedig, hogy az Európai Parlament a fegyverszállítások további biztosítása mellett állt ki, még inkább egyértelmű lett, hogy Karácsonyék az onnan érkező ukázokat hajtanák végre Magyarországon, és ezért képviselnek háborúpárti álláspontot.

Abban bíznak, ha maradéktalanul kiszolgálják a háborúpárti EP érdekeit, akkor a jövőben is komoly támogatásra számíthatnak nyugatról.