Újraindították a forgalmat az indiai vonatbaleset után

Vonatbaleset India, Balaszor, vonat, baleset  kisiklott egy személyszállító vonat, egy szemből érkező másik pedig ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orissza állam Balaszor körzetében. Több mint 280 ember életét ve
Balaszor, 2023. június 3. Mentők a helyszínen 2023. június 3-án, miután az előző este kisiklott egy személyszállító vonat, egy szemből érkező másik pedig ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orissza állam Balaszor körzetében. Több mint 280 ember életét vesztette, több mint 850 peddig megsérült. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Három nappal az egyik leghalálosabb vasúti balesete után India újraindította a vonatok közlekedését a baleset helyszínén, a kelet-indiai Odisha államban. A baleset során legalább 288 ember meghalt és 1200 megsérült, amikor három vonat összeütközött.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, pénteki katasztrófát az elektronikus jelzőrendszer meghibásodása okozhatta. Amikor egy személyvonat egy álló tehervonatnak ütközött, majd átugrott a síneken és egy másik, ellenkező irányban haladó személyvonattal ütközött Balasore körzet közelében.

A hatóságok az emberi mulasztást sem zárták ki, de egyelőre folytatják a tragédia okának vizsgálatát.

A kétnapos mentési és javítási munkálatok befejezése után a helyi vasútügyi minisztérium a Twitteren közölte, hogy

vasárnap estére a vonatok újra közlekednek az érintett útvonalon.

Egy indiai vasúti tisztviselő hétfőn azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a vonatok bizonyos korlátozásokat leszámítva szinte ugyanúgy közlekednek.

Mentők a helyszínen 2023. június 3-án, miután az előző este kisiklott egy személyszállító vonat, egy szemből érkező másik pedig ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orissza állam Balaszor körzetében Forrás: MTI/AP/-

Az előzetes vizsgálatok szerint a Kalkuttából Csennaiba tartó Coromandel Expressz nagy sebességgel haladt, amikor letért a fő vágányról és áttért egy a vonatok parkolására használt mellékvágányra, ahol egy ott parkoló tehervonatnak ütközött.

Az ütközés következtében a Coromandel Expressz mozdonya és első négy vagy öt kocsija átrepült a síneken, majd felborult, és az ellenkező irányba haladó Yeshwantpur-Howrah vonat utolsó két kocsijába csapódott.