Ezrek váltak földönfutóvá és többen meghaltak az esőzések miatt Haitin

Haiti, eső, árvíz, katasztrófa
Leogane, 2023. június 6. Az özönvízszerű esőzés és áradások után maradt hordalékot takarítja egy férfi a Saint-Croix kórházban, Leogane településen 2023. június 5-én. A heves esőzések következtében legkevesebb 42 ember életét vesztette, tizenegyen eltűntek és 19 ezer ember maradt fedél nélkül Haiti szigetén. MTI/AP/Odelyn Joseph
Vágólapra másolva!
A hétvégi özönvízszerű esőzés és áradások miatt legkevesebb 42 ember meghalt, tizenegyen eltűntek és 19 ezer ember maradt fedél nélkül Haiti szigetén - közölte az ország katasztrófavédelmi hatósága helyi idő szerint hétfőn.
Vágólapra másolva!

A legsúlyosabban a fővárostól délre fekvő Leogane települése érintett, ahol 11 ember halt meg. Az ítéletidő halálos áldozatainak száma ezzel 30-ra emelkedett, de Jerry Chandler, a katasztrófavédelem vezetője arra figyelmeztetett, hogy ezek csak előzetes adatok, lehet, hogy jóval több halott van.

Stéphane Dujarric, az ENSZ főtitkár szóvivője Haiti támogatására szólította fel a világ országait, felidézve, hogy az ország lakosságának fele, csaknem hatmillió ember már az ítéletidő előtt humanitárius segítségre szorult.