Szándékosan fertőzte meg a szeretőjét HIV vírussal egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy brit férfi úgy feküdt le a szeretőjével, hogy nem mondta el neki, hogy HIV fertőzött és az erre felírt gyógyszereit sem szedte. A férfi nem először viselkedett nem megfelelően a partnereivel, korábban szexuális zaklatásért és távoltartási végzés megszegéséért is eljárás indult ellen – írja a The Sun.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Daniel Shaw eltitkolta a szexpartnere elől, hogy HIV vírussal fertőzött. A nő 2021-ben vette fel a kapcsolatot a rendőséggel, miután egy internetes újságcikkből megtudta, hogy Daniel beteg.

Nem sokkal később nála is diagnosztizálták a fertőzést.

A rendőrök vizsgálatot indítottak és kihallgatták a férfit, aki először tagadta a bűnösségét, majd azt vallotta, hogy a nő végig tisztában volt az állapotával és ő döntött úgy, hogy vállalja a kockázatot. Továbbá a férfi azt is állította, hogy rendszeresen szedte a fertőzésre felírt gyógyszereit, azonban az orvosi feljegyzéseiből kiderült, hogy ez nem igaz.

A férfi ellen már korábban is tett panaszt két partnere, az egyik szexuális zaklatás miatt, a másik pedig távoltartási végzés megszegése miatt.

Végül a bíróság három év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte súlyos testi sértés miatt.