Döbbenetes magyarázattal állt elő az elmúlt évtizedek legnagyobb brüsszeli korrupciós botrányának főszereplője

Eva Kaili, luxus, korrupció
Vágólapra másolva!
Zavarták az otthonában lévő bőröndben lévő eurószázezrek, és azt vissza akarta adni eredeti tulajdonosának - ezzel az elképesztő magyarázattal próbálta megmagyarázni korrupciós botrányát Eva Kaili, baloldali európai parlamenti képviselő egy olasz lapnak. A most éppen szabadlábon lévő baloldali politikus azt tervezi, hogy a jövő heti európai parlamenti ülésen már ott lesz. 
Vágólapra másolva!

Eva Kaili a börtönből való szabadulás után újra aktivizálta magát mint politikus. Interjúkat ad, hol személyesen, hol ügyvédein keresztül. Lelkesen Twitterezik, visszatérésről álmodozik, és kritizálja az EP-képviselő társait, hogy lemondatták az EP-alelnökségről.

Az otthonában talált bőröndnyi pénzről egy elképesztő magyarázatot adott a baloldali Corriere della Serranak.

Azt mondta Kaili, hogy a pénzzel teli bőröndöt a korábbi képviselő, NGO-vezető Panzeri irodájából származik, a lakás emeletén volt, ahol amúgy sosem szokott járni és azt visszaakarta adni Panzerinek. Kaili állítása szerint anyit tudott, hogy Panzeri adományokat gyűjt civil szerveztével egy nemes célra,

de azért zavarta az a bőröndnyi pénz az otthonában, ezért vissza akarta adni.

Két másik EP-képviselő re akarja fogni az egészet, akiket a nyomozati anyag is megemlít.

Eva Kaili elképesztő magyarázattal állt eő Forrás: Facebook

Eva Kaili sajnálja, hogy nem álltak ki mellette képviselő társai, és hogy menesztették az európai parlamenti alelnökségről. A június 12-i EP-plenáris ülésen egyébként már ott akar lenni. Háláját fejezte ki a Soros féle Amnesty Italynak, mert felszólalt az ügyében. Kaili azt is elmondta a lapnak, hogy végig akarta járni az Öböl-menti országokat, erre amúgy az EP elnök kérte fel.

Szerinte nem az ügye az igazi botrány, hanem az, hogy a belga titkosszolgálatok megfigyelés alá vették volna az EP Pegazus különbizottság tagjainak tevékenységét, szerinte ezt tartalmazzák a nyomozási anyagok.