Gázálarcban menekítették ki egy vonat utasait a tűzből Ausztriában

Fritzens, 2023. június 8.
Tűzoltók kísérik ki az utasokat egy vasúti alagútból a tiroli Fritzens településnél, Innsbruck közelében 2023. június 7-én este, miután műszaki hiba miatt kigyulladt egy Innsbruckból Amszterdamba tartó személyvonat az alagútban.
Fritzens, 2023. június 8. Tűzoltók kísérik ki az utasokat egy vasúti alagútból a tiroli Fritzens településnél, Innsbruck közelében 2023. június 7-én este, miután műszaki hiba miatt kigyulladt egy Innsbruckból Amszterdamba tartó személyvonat az alagútban. Az ÖBB osztrák vasúttársaság szerint az utasok egy részét füstmérgezés gyanúja miatt ellátásban részesítették. MTI/AP/Zoom.Tirol/Georg Köchler
Vágólapra másolva!
A tűz a Hamburgba, illetve Amszterdamba tartó éjszakai járaton keletkezett Tirolban, az Inn-völgyi Terfens-alagútban. A szerelvény 151 utasát mentőgázálarcban menekítették ki az alagútból.
Vágólapra másolva!

Harminchárom utast füstmérgezés gyanújával kórházba vitték, a többieket buszokkal Innsbruckba szállították, ahol szállást és ellátást kaptak.

Tűzoltók kísérik ki az utasokat egy vasúti alagútból a tiroli Fritzens településnél, Innsbruck közelében 2023. június 7-én este, miután műszaki hiba miatt kigyulladt egy Innsbruckból Amszterdamba tartó személyvonat az alagútban Forrás: MTI/AP/Zoom.Tirol/Georg Köchler

Anton Mattle tartományi vezető szerint csak a katasztrófavédelem gyors bevethetőségének köszönhető, hogy nem történt katasztrófa. Elmondta, hogy a szakszerű és gördülékeny evakuálásban 700 ember vett részt.

A kimenekítést este 11-re befejezték, reggel a megégett szerelvényt is kihozták az alagútból az innsbrucki főpályaudvarra.

Mentősök ellátnak egy vasúti alagútból kimentett sérültet Forrás: MTI/AP/Zoom.Tirol/Georg Köchler

A baleset nem okozott fennakadást a vasúti közlekedésben, az érintett járatokat más útvonalra terelték.