Töltött fegyverrel akart felszállni a repülőre egy utas Dél-Dakotában

Vágólapra másolva!
Töltött lőfegyvert találtak egy utas poggyászában egy dél-dakotai repülőtéren és idén ez már a negyedik ilyen eset. A kiszabható maximális büntetés összege az elmúlt hónapokban emelkedett, így akár 15 ezer dollár bírság megfizetésére is kötelezhetik az utast.
Vágólapra másolva!

A dél-dakotai Közlekedésbiztonsági Hivatal tisztviselői megakadályozták, hogy egy töltött kézifegyverrel rendelkező utas felszálljon egy repülőgépre, ami idén már a negyedik ilyen eset volt a Sioux Falls-i repülőtéren - írta az ABC.

A kézipoggyászok rutinszerű átvizsgálása során múlt kedden a Sioux Falls-i regionális repülőtéren a TSA egyik tisztviselője egy kézifegyvert vette észre a röntgenképernyőn.

A repülőtér biztonsági őrei azonnal riasztották a Minnehaha megyei seriff hivatalt, akik

a csomag átvizsgálásakor megállapították, hogy a fegyver töltve van.

A Sioux Falls-i regionális repülőtéren ez a negyedik ilyen eset ebben az évben és 2022-ben összesen kilenc lőfegyvert foglaltak le a hatóságok.

A repülőtéreken tilos a fegyverviselés és a TSA nemrégiben bejelentette, hogy a törvény megszegéséért kiszabható maximális büntetés összege emelkedett, így akár 14 950 dollár (több mint 5 millió Ft) is lehet a bírság.