Egy légitársaságot több ezer dolláros bírsággal sújtottak az alabamai Montgomery regionális repülőtéren történt incidenst követően, ahol a személyzet egyik tagja meghalt, miután "beszippantotta" egy repülőgép hajtóműve.

A Foglalkozásbiztonsági és Egészségvédelmi Hivatal (OSHA) megbírságolta az American Airlines leányvállalatát, a Piedmont Airlinest, miután bizonyítást nyert, hogy a légitársaság hibás Courtney Edwards szilveszterkor bekövetkezett halálában.

A vizsgálat megállapította, hogy Edwards, a 34 éves, háromgyermekes anya, a nemrégiben földet ért American Airlines 3408-as járatához közeledett, amikor hirtelen beszippantotta a gép hajtóműve.

A nő nem élte túl a balesetet.

A 15 625 dolláros büntetés a törvény szerint kiszabható maximális büntetés.

A jelentés szerint az alkalmazottaknak elmondták, hogy nem szabad megközelíteniük egy-egy repülőgépet, amíg a hajtóművek le nem álltak, és a jelzőfényt a pilóták ki nem kapcsolták.

A másodpilóta megpróbálta tájékoztatni a földön dolgozókat, hogy a hajtóművek még működnek.

Edwardsot a biztonsági felvételeken a gép mögött látták, majd hirtelen eltűnt a képről.

Az NTSB jelentése szerint Edwards nem tartotta meg a biztonságos távolságot, amíg a repülőgép jelzőfénye ki nem kapcsolt.

A cégnek az idézés kézhezvételétől számítva 15 munkanapja van arra, hogy eleget tegyen a büntetés megfizetésének - írta a FOX.