Elutasították annak az apának a feltételes szabadlábra helyezését, aki olyan kegyetlenül bánt a csecsemőjével, hogy a kisgyerek minkét lábát elveszítette. A férfit és a gyerek anyját is 10 év börtönbüntetésre ítélték, a nő nemrég szabadult a börtönből, azonban a férfit nem engedték ki – írja a DailyMail.

Az 52 éves Tony Smith 2014-ben az alig 41 napos kisfiát úgy lóbálta a bokájánál fogva, hogy a gyereknek nagyon súlyos törései lettek. A férfi és a kisfiú anyja nem vitte orvoshoz az iszonyatos kínokat átélő kisbabát, aki 10 nappal később vérmérgezés miatt került kórházba. A kisfiú lábaiban olyan súlyos sérülések keletkeztek, - mindkét combcsontja, lábszára és bokája eltört, és az arcán is sérüléseket szenvedett - hogy minkét lábát amputálni kellett.

Tony Smith, a kisfiú apjaForrás: Kent Police

A férfit és a párját 2018 februárjában ítélték el, mindketten 10 év börtönbüntetést kaptak, azonban a nőt nemrég feltételesen szabadlábra helyezték, miután a büntetése felét letöltötte. Tony is kérelmezte azt, hogy kiengedjék, ezt azonban a bíróság elutasította.

Az elbíráláskor jelen volt az a nő is, aki örökbefogadta a kisfiút, aki azt mondta, hogy a bíróság helyesen döntött, mivel szerinte Tony a mai napig nem fogta fel a tetteinek a súlyát.

Tony HudgellForrás: Dave Benett/Getty Images

A kisfiú örökbefogadó szülei nem csak egy szerető családot biztosítottak a gyereknek, hanem kitartóan és sikeresen kampányoltak amellett, hogy a gyerekbántalmazók szigorúbb ítéletet kaphassanak Angliában, így többek között nekik hála az ilyen bűncselekményt elkövetők akár életfogytiglant is kaphatnak, a korábbi maximum 14 év helyett.