A hatalmas botrány miatt lemondott Fiona Scott Morton amerikai közgazdász, akit az Európai Bizottság versenyjogi főközgazdászának jelöltek. 

Fiona Scott Morton amerikai közgazdász nem vállalja el az Európai Bizottság versenyjogi főközgazdászának felajánlott állást, miután jelentős negatív visszhangot váltott ki, és Emmanuel Macron francia elnök is bírálta a döntést, amiért nem uniós jelöltet választott a posztra - írta a Politico.

Tekintettel a vitára, amely a pozíció betöltésére nem európai személy kiválasztása miatt alakult ki, és annak fontosságára, hogy a főigazgatóság az Európai Unió teljes támogatását élvezze a végrehajtó tevékenységében, úgy döntöttem, hogy a legjobb megoldás az, ha visszalépek, és nem vállalom a vezető közgazdász pozícióját - áll Scott Morton levelében, amelyet Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosa tett közzé szerda reggel a Twitteren.

Máris megbukott Fiona Scott MortonForrás: Origo

Scott Morton visszalépésre vonatkozó döntésére akkor került sor, amikor a biztosok kollégiumának szerdán kellett volna megvitatnia a kinevezését, miután öt biztos aggályokat fogalmazott meg Vestager és az elnök, Ursula von der Leyen által a posztra kiválasztott személyt illetően.